Video Gândurile lui Cristoiu. Topul politicienilor: Cum a reuşit Dragnea să răstoarne un succes diplomatic, făcându-l mincinos pe ambasadorul Palestinei

Pentru prima dată de la realizarea topului politicienilor săptămânii, jurnalistul Ion Cristoiu acordă locul 5, cu minus. “Onoarea” revine liderului PSD, Liviu Dragnea, care a reuşit să dinamiteze eforturile României de a obţine sprijin pentru un loc nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU.

4697 afișări

Top 5 politicienii săptămânii:

Locul 5- Liviu Dragnea, preşedintele PSD, preşedintele Camerei Deputaţilor

“Pe locul cinci nu putea să se afle decât Liviu Dragnea pentru că o să vă spun ceva la care nu am scris încă şi n-a fost sesizat, e pe locul cinci, dar după părerea mea trebuie să-l punem cu minus, domnul Liviu Dragnea, din următorul motiv. Puţină lume ştie că noi acum avem o problemă şi anume la începutul lui iunie se alege membrul nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU. Şi noi suntem la dispută cu estonienii. Povestea cu acea ambasadă care ba se mută, ba nu se mută ne-a adus nouă mari pagube în bătălia cu estonienii, deci e vorba de bătălia la nivel de ONU, pentru că la nivel de ONU nu contează americanii, contează numărul de voturi. Între timp, am înţeles, şi vă dau şi ca ştire din surse, că Ministerul de Externe reuşise să răstoarne, adică era chiar în favoarea noastră...Deodată, domnul Liviu Dragnea se întâlneşte cu ambasadorul palestinian, că se întâlneşte nu e nicio problemă, că ambasadorul spune că n-are de gând să mute, că aşa i-a spus Dragnea, dar nu înţeleg de ce Dragnea a venit după asta şi a spus că ambasadorul minte. Deci aţi înţeles, deci domnul Dragnea probabil că fără să vrea, sfătuit de nişte băieţi de acolo, a făcut un gest care iar a stricat ploile noastre. (…) Noi am reuşit, noi, băieţii noştri, să ia bob cu bob şi în bătălia cu Estonia, noi avem o bătălie. Sunt doi concurenţi, România şi Estonia. Un timp după povestea cu ambasada estonienii trecuseră pe primul loc, da? şi atunci, noi reuşisem în ultimul timp, mai ales că am împins în plan secund povestea cu ambasada, nu se mai discuta, iar i-am luat la rând, ştiţi cum e, Qatar, toate alea, ţările arabe. Şi a zis bine, mă, votăm cu voi. Între timp ce l-a apucat pe Dragnea să se întâlnească cu ambasadorul palestinian că putea să se întâlnească după 8 iunie sau când dracului o fi data aia? Şi atunci a creat din nou o răsturnare, asta e ştirea pe care o dau eu”, a dezvăluit Ion Cristoiu.

Locul 4- Traian Băsescu, senator PMP, fost preşedinte al României

“Pe locul patru e Traian Băsescu care a administrat bine până acum acea lovitură dată de băieţi, nu ştiu în perioada următoare, a ţinut sub control, a evitat amploarea scandalului, se vede că e hârşâit în politică, că dacă el făcea mare gălăgie şi el, atunci lua amploare, dar, repet, are acest examen care este Curtea de Apel unde se vor întâmpla două lucruri. Dincolo de decizie, ascultaţi ce spun, dincolo de decizie care poate fi favorabilă sau nefavorabilă, notele alea ajung în opinia publică, ajung în dosar. Ăla este momentul, poate să fie devastator. Dacă dau notele acelea, dacă sunt, da, şi în care studentul, zic, nu ştiu, aşa zic ei, studentul zice că colegul meu ascultă Europa Liberă şi trebuie arestat s-a terminat. Deci, atenţie previziunea mea, nu contează decizia. Contează ce-a scris în notele alea, repet, potrivit acuzaţiilor aduse de CNSAS cam aşa ar trebui să fie. Deocamdată ele nu au fost date publicităţii. Dar poate să nu fie date dacă se retrage”, a afirmat Ion Cristoiu.

Locul 3- Viorica Dăncilă, prim-ministrul României

”Pe locul trei este Viorica Dăncilă care n-am înţeles de ce umblă şi ea prin ţară separat de PSD, am impresia că şi foarte multe din acţiunile împotriva ei sunt puse la cale de PSD. Dar adânceşte, chiar n-am înţeles. Sigur, ea e în prim-plan, dar dacă tot e în ceartă nu înţeleg... dumneavoastră înţelegeţi de ce face turneele astea? Păi fiecare acoperire aduce un nou scandal şi o adâncire a imaginii ghilimele, de proastă. Încă o dată, e o imagine, e foarte greu să lupţi cu ea. E o imagine dezastruoasă pentru un om politic. Domnişoară, pe scaunul ăsta al PSD au fost Adrian Năstase, nu ştiu, Ponta, da, de premier. Păi, nu, putem să spunem orice despre Năstase, că era încrezut, dar nu că era prost. Încă o dată, dumneavoastră nu ştiţi că în România te omoară ridicolul. Imaginea pe care şi-a creat-o pe drept sau pe nedrept, e terminată, e terminată. Când deja imaginea publică este că faci gafe, că eşti împiedicată. Da, nu mai ai cum, numai, nu ştiu, dacă inventează zborul pe planeta Venus”, a susţinut Ion Cristoiu.

Locul 2- Klaus Iohannis, preşedintele României

“Pe locul doi este celebrul Klaus Iohannis care se zbate să aducă lumea la referendum, am citit toate cuvântările sale de după lansarea referendumului şi n-am înţeles, că eu am vrut să văd de ce mă duc la vot, să mă convingă să mă duc să votez la referendum, n-am înţeles să mă duc să votez pentru că dacă mă duc să votez la referendum, cum zice domnul Klaus Iohannis, eu atunci, Ion Cristoiu, o să votez împotriva PSD, în consecinţă o să mă duc la europarlamentare, nici nu voi lua în seamă, nu că voi boicota. Deci, nici nu mă voi uita la hârtiile, la întrebările cu referendumul, dintr-o singură explicaţie, dacă vreau să votez împotriva PSD, mă duc la europarlamentare. Adică mie mi se părea normal ca preşedintele să încerce să mă convingă să votez temele, întrebările, răspunsurile la întrebări, da. Ori dânsul, până acum, ne-a zis aşa:” veniţi la referendum să votaţi împotriva PSD”. Păi n-am europarlamentarele? Dacă vreţi o să discutăm şi după, este o gravă cheltuială, un abuz în serviciu...pentru că referendumul naţional este un instrument extraordinar, un instrument în care preşedintele vrea să vadă la un moment dat care este starea naţiei în legătură cu o temă”, a explicat Ion Cristoiu .

Locul 1- Dacian Cioloş, candidat al Alianţei USR-PLUS la europarlamentare

“Dacian Cioloş, v-am spus de ce. S-a dus la Timişoara, acolo a ţinut un discurs şi credeam că gata, în sfârşit, vine cineva şi spune ceva lui Klaus Iohannis, după asta a revenit, am înţeles potrivit acestui articol mai înainte, al Sabinei Fati, că a primit un telefon de la Cotroceni, şi după ce a zis <domnule preşedinte, aveţi o scamă> şi, vezi Doamne, l-a criticat şi-a atunci i-a părut rău. Doi, domnul Dacian Cioloş are o mare problemă cu trecutul ceea ce arată că şi el e om vechi pentru că la electoratul său radical, USR-ist, toată acea poveste cu Doina Cornea se va adânci într-o campanie electorală. Sigur că dacă era candidat PSD, nu era nicio problemă. Dar faptul că el ar trebui să fie candidatul UISR-ului, deci al laturii anticomuniste radical… Povestea aia, nu, el nu era militar în termen şi nu ştia de ce stă la intersecţie, hai să fim serioşi. Când te pune de planton, era chiar militarul de la Securitate, vreţi să-mi spuneţi mie că sergentul ăla care l-a pus nu i-a zis: <Mă, fii atent stai aici şi să nu iasă x>. Staţi un pic, un poliţist de circulaţie când îl pun în intersecţie îi spun “stai în intersecţie, spun stai în intersecţie şi vezi să nu treacă ăia pe roşu”. Dar e foarte important, totuşi, trebuie să apreciez că este primul candidat la europarlamentare care vorbeşte ceva de Uniunea Europeană, adică care nu e chiar atât de <să trăiţi doamna Uniune Europeană noi suntem, vă sărut mânuşiţele>, că aşa face Klaus Iohannis, <sunteţi cea mai frumoasă>, apropo de Uniunea Europeană”, a spus Ion Cristoiu.

Emisiunea “Gândurile lui Cristoiu” va fi difuzată duminică, 19 mai 2019, de la ora 17:00, pe MEDIAFAX şi Gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici