Geoană: După anexarea Crimeei sunt şanse rezonabile ca România să adere la Schengen în scurt timp

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru Schengen, senatorul PSD Mircea Geoană, a declarat, joi, la Suceava, că România are şanse rezonabile să-şi atingă obiectivul de aderare la Spaţiul Schengen după ce Federaţia Rusă a anexat Crimeea.

946 afișări
Imaginea articolului Geoană: După anexarea Crimeei sunt şanse rezonabile ca România să adere la Schengen în scurt timp

Geoană: După anexarea Crimeei sunt şanse rezonabile ca România să adere la Schengen în scurt timp

Geoană a spus, la o întâlnire la care au participat diplomaţi şi reprezentanţi ai autorităţilor din Suceava şi Cernăuţi, că după anexarea peninsulei Crimeea la Federaţia Rusă şansele României de aderare la Spaţiul Schengen sunt rezonabile.

"În acest moment va pot spune că există azi, în condiţiile de după anexarea Crimeei de către Federaţia Rusă, şanse rezonabile că România, într-un interval scurt de timp, să îşi atingă şi obiectivul de aderare la Schengen, în etape", a spus Geoană.

El a arătat că în aceste condiţii România va avea o graniţă de nord şi de est care va "respira" către vecinii noştri în ambele sensuri şi va fi mai bine protejată pentru a ne putea achita de obligaţiile pentru Schengen.

"Mai multe treceri ale frontierei nu înseamnă mai mult risc, ci înseamnă mai mult control. Cu cât există mai puţine puncte de trecere controlate, cu atât riscul de trafic ilegal creşte", a adăugat Geoană.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici