Video George Maior, la audierea din comisie: SRI l-a sesizat pe Traian Băsescu să o respingă pe Alina Bica de la conducerea DIICOT

Fostul director SRI a declarat, marţi, că serviciul l-a sesizat pe preşedintele Traian Băsescu în privinţa Alinei Bica, de faptul că existau nişte informaţii la nivelul serviciului ar trebui să respingă propunerea acesteia la conducerea DIICOT, a relalat Claudiu Manda, şeful comisiei SRI.

1804 afișări

”Au fost discuţii punctuale dacă în cazul doamnei Bica s-a implicat, domnia sa sau serviciul. A spus că în cazul doamnei Bica existau nişte informaţii la nivelul serviciului, că, din câte îşi aminteşte, la iniţiativa SRI a fost informat preşedintele României, dl. Traian Băsescu cu motivele pentru care ar trebuie să fie respinsă propunerea doamnei Bica ca nominalizare la DIICOT”, a declarat preşedintele comisiei de control SRI, Claudiu Manda după audierea fostului director al SRI George Maior.

De asemenea, Manda a mai afirmat că, în timpul audierilor, a fost o discuţie despre implicarea lui George Maior, a conducerii SRI sau a Serviciului Român de Informaţii în ceea ce înseamnă numiri pe funcţii sau respingeri pe diferite funcţii, atât în zona executivă - Guvern, în zona politică, în unităţile de parchet sau instanţe, dar că acesta a negat aceste afirmaţii.

”A spus că nu s-a implicat SRI, nu s-a implicat domnia sa, iar dacă s-a întâmplat vreodată să-şi exprime opinia, şi-a exprimat un punct de vedere, dar acesta nu a fost în calitate de director al SRI, ci un punct de vedere al domniei sale, conform percepţiilor domniei sale”, a mai spus Manda.

Alina Bica a fost numită şefă DIICOT în anul 2013. Pe 22 noiembrie 2014 a fost arestată preventiv, fiind acuzată de abuz în serviciu în legătură cu retrocedarea frauduloasă a unui teren de 13 hectare în 2011 pe vremea când era secretar de stat în Ministerul Justiţiei şi membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici