Gorghiu: Cer Guvernului şi lui Ponta să aibă discernământ şi să organizeze alegeri la CJ Cluj

Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, cere Guvernului şi premierului Victor Ponta să organizeze alegeri locale parţiale pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, susţinând că primul-ministru blochează organizarea acestora pentru că le va pierde.

256 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Cer Guvernului şi lui Ponta să aibă discernământ şi să organizeze alegeri la CJ Cluj

Gorghiu: Cer Guvernului şi lui Ponta să aibă discernământ şi să organizeze alegeri la CJ Cluj (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Alina Gorghiu a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că PSD, în mod constant şi sistematic, nu respectă hotărârile instanţelor.

"Îi amintesc lui Ponta că în Cluj Curtea de Apel a dispus, printr-o hotărâre, obligativitatea organizării alegerilor pentru preşedintele Consiliului Judeţean. Bunul simţ politic îl va împiedica să pună în aplicare decizia. PSD, în mod constant şi sistematic, nu respectă hotărârile instanţelor, sunt multe decizii ale instanţelor pe care Guvernul Ponta nu le respectă. Cer Guvernului şi lui Ponta să aibă discernământul necesar să organizeze alegeri parţiale, să se respecte dreptul fundamental al alegătorilor de a-şi exercita votul", a spus Gorghiu.

Potrivit acesteia, premierul "blochează" organizarea alegerilor parţiale nu pentru că nu ar avea bani, ci pentru că le-ar pierde.

Funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj a rămas vacantă în 6 octombrie 2014, când prefectul judeţului, Gheorghe Ioan Vuşcan, a emis ordinul prin care se constată încetarea de drept a mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean al lui Horea Uioreanu, ca urmare a demisiei acestuia.

Horea Uioreanu a fost arestat preventiv în 29 mai 2014 alături de oamenii de afaceri Vasile Pogăcean şi Ioan Bene, pentru fapte de corupţie, iar în 23 iunie 2014 a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru infracţiuni de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnatură privată şi complicitate la spălare de bani.

PNL Cluj a intentat proces Guvernului pentru că nu a organizat alegeri anticipate pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, câştigându-l la Curtea de Apel Cluj, însă sentinţa nu este definitivă. La proces, Executivul a trimis doar o întâmpinare în care arăta că la Cluj nu au fost organizate alegeri anticipate pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj pentru a nu irosi "nejustificat bani de la bugetul de stat".

În prezent, Consiliul Judeţean Cluj este condus de vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte Vakar Istvan (UDMR).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici