Gorghiu îi cere demisia lui Oprea şi explicaţii în legătură cu moartea poliţistului Bogdan Gigină

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu îi solicită lui Gabriel Oprea demisia în cazul în care nu dă explicaţii urgente legate de condiţiile în care s-a produs accidentul în urma căruia poliţistul care însoţea coloana oficială a vicepremierului a decedat, precizând că trebuie să răspundă la mai multe întrebări.

623 afișări
Imaginea articolului Gorghiu îi cere demisia lui Oprea şi explicaţii în legătură cu moartea poliţistului Bogdan Gigină

Gorghiu îi cere demisia lui Oprea şi explicaţii în legătură cu moartea poliţistului Bogdan Gigină

"Dacă vicepremierul Gabriel Oprea nu lămureşte urgent şi complet toată situaţia nu există altă soluţie decât demisia sau demiterea acestuia", a scris Alina Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

"Nu se poate ca printr-un vag comunicat al Poliţiei Capitalei să minimalizaţi o tragedie.Trebuie să furnizaţi familiei, opiniei publice, colegilor poliţişti toate informaţiile necesare: ce activitate a avut loc, de ce era necesară deplasarea în regim de coloană oficială, cu ce viteză se deplasa coloana?", scrie joi, pe Facebook, Gorghiu, într-o postare intitulată "Nu aşa se face domnule vicepremier Oprea!".

Gorghiu mai spune că nu este posibil ca opinia publică să aştepte două zile pentru a afla că poliţistul decedat făcea parte din coloana oficială a ministrului Afacerilor Interne.

"Nu se aşteaptă două zile, să vă mai gândiţi dacă este cazul sau nu să admiteţi că poliţistul care a decedat făcea parte din coloana dumneavoastră oficială. O politică responsabilă înseamnă asumare şi transparenţă, aşa că vă solicit să reveniţi asupra exerciţiului de comunicare cu care sunteţi dator opiniei publice", mai scrie copreşedintele PNL.

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră a Capitalei a decedat marţi seară, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost transportat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală.

La două zile de la producerea accidentului, Poliţia Capitalei a confirmat că poliţistul asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului de Interne Gabriel Oprea, sursa citat susţinând că după producerea accidentului coloana oficială a fost oprită şi s-au dispus măsuri pentru acordarea primului ajutor.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Capitalei, coloana oficială a lui Gabriel Oprea, "de care demnitarul beneficia în condiţiile legii", se deplasa cu o viteză adaptată la condiţiile meteo şi de trafic existente, pe traseul Băneasa - Piaţa Presei Libere - Arcul de Triumf - Piaţa Charles de Gaulle Piaţa Victoriei - bulevardul Uranus - strada Ştirbei Vodă, după ce vicepremierul participase la o activitate în cadrul unei instituţii din domeniul securităţii şi ordinii publice.

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei mai spun că toate circumstanţele producerii accidentului fac în prezent obiectul unui dosar penal, aflat în competenţa procurorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici