Gorghiu: PSD a dat un prim semnal ca va accepta o variantă nouă a Codului Fiscal

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a precizat, miercuri, după ce Victor Ponta a anunţat că este de acord cu o cotă a TVA de 20% în loc de 19%, că iniţiativa PNL privind dialogul dă primele rezultate, arătând că PSD a dat un prim semnal că va accepta o nouă variantă a Codului Fiscal.

213 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: PSD a dat un prim semnal ca va accepta o variantă nouă a Codului Fiscal

Gorghiu: PSD a dat un prim semnal ca va accepta o variantă nouă a Codului Fiscal (Imagine: Dan Tautan/Mediafax Foto)

"Iniţiativa PNL privind dialogul şi multiplele discuţii constructive din ultima perioadă la nivelul clasei politice pe temele majore dă primele rezultate. PSD a dat deja un prim semnal ca va accepta o variantă nouă a Codului Fiscal, diferită de cea iniţială, dovadă că răbdarea şi dialogul sunt calea stabilităţii macroeconomice şi că orgoliul şi lipsa de raţiune au fost lăsate deoparte", a scris Gorghiu pe Facebook.

Ea a adăugat că este convinsă că la discuţiile dintre partide se va conveni asupra unor soluţii sustenabile.

"Sunt convinsă că, la discuţiile dintre partide, vom conveni asupra unor soluţii sustenabile atât pentru Codul Fiscal, cât şi pentru celelalte teme care ţin de macrostabilitatea economică – inclusiv noua lege a salarizării", a apreciat Gorghiu.

Victor Ponta a declarat miercuri că "important este să dăm mesajul fundamental pentru economie şi pe zona socială cu 20 la sută TVA, nu 19, că 20 la sută cotă generală cu 9 la sută la alimente înseamnă 16 medie".

El a spus că celelalte lucruri care privesc alte taxe şi impozite pot fi discutate de către oamenii politici, important fiind acum ca TVA să fie redus 20 la sută. Ponta a mai precizat că a discutat despre acest lucru şi cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu.

Joi, reprezentanţii partidelor parlamentare vor avea consultări tehnice privind reexaminarea Codului Fiscal. Consultările au fost iniţiate de PNL.

În forma iniţială a Codului Fiscal, elaboartă de Guvern, TVA urma să fie redus la 20%, însă, în cadrul dezbaterilor parlamentare din iunie, PNL a propus reducerea TVA la 19%, amendamentul fiind adoptat de Parlament.

Preşedintele Iohannis a cerut însă Legislativului reexaminarea Codului Fiscal. Cererea de reexaminare va intra în dezbaterea Parlamentului în sesiunea extraordinară convocată pentru perioada 24-26 august.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici