Guvernul: Adresa trimisă TVR de Boc este bazată pe lege

Solicitarea adresată TVR de premierul Emil Boc privind prezenţa sa la emisiuni săptămânale este întemeiată pe Legea 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea serviciilor publice de radio şi TV, iar actuala perioadă impune ca primul-ministru să comunice direct deciziile Guvernului, arată Executivul.

105 afișări
Imaginea articolului Guvernul: Adresa trimisă TVR de Boc este bazată pe lege

Guvernul: Adresa trimisă TVR de Boc este bazată pe lege (Imagine: Mediafax Foto)

"Solicitarea premierului Emil Boc a fost întemeiată pe articolul 9 din Legea 41/1994. Perioada pe care o traversăm impune ca primul-ministru să se adreseze direct românilor, pentru a comunica deciziile luate la nivelul Guvernului", a declarat, agenţiei MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean.

Conform Legii 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, serviciile publice de radiodifuziune şi de televiziune sunt obligate să transmită, cu prioritate şi în mod gratuit, comunicatele sau mesajele de interes public primite de la Parlament, Preşedinţie, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării sau de la Guvern.

Raportul de activitate pe anul 2008 al Televiziunii Române a fost respins, marţi, de plenul reunit al Parlamentului, cu 195 voturi "pentru", 78 - "împotrivă" şi 3 - "abţineri", votul negativ al parlamentarilor echivalând cu demiterea lui Alexandru Sassu din fruntea TVR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici