Haşotti: Voi propune BPC ca Sorin Oprescu să fie susţinut de PNL fără condiţii

Vicepreşedintele PNL Puiu Haşotti a declarat, luni, înainte de începerea şedinţei BPC a liberalilor, că va propune conducerii liberale ca Sorin Oprescu să fie susţinut de PNL, fără condiţii, în turul doi al alegerilor pentru Primăria Capitalei.

34 afișări
Imaginea articolului Haşotti: Voi propune BPC ca Sorin Oprescu să fie susţinut de PNL fără condiţii

Haşotti: Voi propune BPC ca Sorin Oprescu să fie susţinut de PNL fără condiţii (Imagine: Mediafax Foto)

"Eu nu am votat în Bucureşti, nu voi vota în Bucureşti, dar voi susţine, cu fermitate, ca PNL şi celelalte partide care nu au reprezentanţi în turul doi să-l susţină pe domnul Oprescu, dintr-o logică politică extrem de simplă: nu pentru că domnul Oprescu este buldogul sau pechinezul cuiva şi nu pentru că Blaga e buldogul sau pechinezul cuiva sau pentru că domnul Oprescu e legat mai mult sau mai puţin de un personaj. Logica politică ne arată că întotdeauna un partid sprijină un candidat independent în detrimentul altui partid, indiferent care ar fi partidul acela", a susţinut Puiu Haşotti.

Întrebat dacă va propune conducerii liberale în şedinţa de luni susţinerea lui Oprescu, Haşotti a afirmat că va face acest lucru în cazul în care se va discuta despre susţinerea unuia dintre candidaţii calificaţi pentru turul doi la Primăria generală.

"Dacă azi se va discuta acest lucru, voi propune ca Sorin Oprescu să fie susţinut de PNL, fără condiţii. Vreau să vă spun că, dacă veţi lua listele de vot de la Senat, veţi constata că timp de patru ani Sorin Oprescu s-a manifestat aproape ca un independent. Eu îl cunosc pe Oprescu, ştiu că ceea ce crede spune şi ceea ce spune crede şi sunt sigur că este un candidat independent", a precizat liderul PNL.

Întrebat cum comentează scorul mic obţinut de Ludovic Orban, Puiu Haşotti a afirmat că nu ar putea să comenteze acest lucru decât după ce BPC va face analiza scorului obţinut de candidatul liberal la Primăria Capitalei.

Şi vicepreşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, duminică, la Antena3, că, din punctul său de vedere, PNL ar trebui să recomande susţinerea în turul doi al alegerilor pentru funcţia de primar general al Capitalei a candidatului independent Sorin Oprescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici