Încep măsurătorile pentru drumul modern care va lega Republica Moldova şi Bulgaria prin patru judeţe

Autorităţile anunţă că a fost semnat ordinul pentru începerea studiului de fezabilitate necesar realizării drumului Transregio Galaţi - Brăila - Slobozia (Ialomiţa) - Autostrada Soarelui - Chiciu (Călăraşi).

9208 afișări
Imaginea articolului Încep măsurătorile pentru drumul modern care va lega Republica Moldova şi Bulgaria prin patru judeţe

Sursa foto: Facebook/Costel Fotea

La evenimentul care a avut loc joi au participat reprezentanţii firmei care va efectua măsurătorile şi preşedinţii Consiliilor Judeţene din Galaţi, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi,

Viitorul drum va avea aproximativ 150 de kilometri şi va face legătura între Republica Moldova şi Bulgaria

„Este un proiect extrem de important pentru Galaţi şi pentru toată regiunea. Avem nevoie de un drum sigur şi modern către Autostrada Soarelui şi implicit către Bucureşti. Practic, după finalizarea marilor proiecte de infrastructură din regiune, inclusiv Centura Mare a Galaţiului şi Drumul Expres Galaţi – Brăila, Vama Giurgiuleşti de la graniţa cu Republica Moldova va fi conectată rutier cu Podul de peste Dunăre, Autostrada Soarelui şi Chiciu (Călăraşi), punct de trecere a frontierei către Bulgaria”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Studiul de fezabilitate va fi finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Şoseaua modernă este realizată de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructura de Transport de Interes Strategic înfiinţată de preşedinţii CJ Galaţi, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici