Iohannis, după atacurile din Franţa: România trebuie să-şi adapteze procedurile, vom discuta în CSAT

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că, în urma atacurilor teroriste din Franţa, România va trebuie să-şi adapteze unele acte normative şi proceduri pentru a putea reacţiona în situaţii similare, iar subiectul va fi discutat în decembrie, în CSAT.

413 afișări
Imaginea articolului Iohannis, după atacurile din Franţa: România trebuie să-şi adapteze procedurile, vom discuta în CSAT

Iohannis, după atacurile din Franţa: România trebuie să-şi adapteze procedurile, vom discuta în CSAT (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

"România nu a crescut nivelul de alertă. Nu am considerat, respectiv cei responsabili nu au considerat că este nevoie, dar cu siguranţă este nevoie de adaptarea unor acte normative, unor proceduri pentru a fi în situaţia de a recţiona mai repede, mai bine, mai prompt în situaţii care sper să nu apară niciodată la noi, dar cred că e mai bine să fii pregătit şi să nu se întâmple decât să nu fii pregătit şi să se întâmple ceva. Vom discuta aceste chestiuni cu siguranţă în CSAT, în luna decembrie", a spus preşedintele, într-un interviu acordat TVR.

Klaus Iohannis a afirmat că, după atacurile teroriste din Paris, a avut mai multe discuţii cu responsabilii din domeniul securităţii naţionale. "Toată lumea caută soluţii şi răspunsuri adecvate", a afirmat preşedintele.

Şeful statului a catalogat situaţia după atacurile din Franţa ca fiind una care "deja ţine de o stare de război aproape", aşa cum declarase şi preşedintele Franţei. "Atacurile teroriste care au avut loc acum puţine zile în Franţa sunt atacuri de o amploare nemaiîntâlnită până acum. Sunt atacuri care au avut loc în mai multe locaţii, simultan, coordonate şi ele ne duc evident cu gândul la starea de război", a spus Iohannis.

Preşedintele a afirmat că şi România, alături de Uniunea Europeană, se arată îngrijiorată faţă de situaţia actuală. "Ne-am declarat solidari. Suntem profund emoţionaţi de aceste evenimente, de tragediile umane şi de aici trebuie foarte repede trase nişte concluzii care ţin de securitatea naţională", a spus preşedintele.

Klaus Iohannis consideră că, în faţa ameninţării teroriste, "marii actori din politica internaţională vor trebui să găsească metode comune de abordare, de exemplu în conflictul din Siria".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici