Video Iohannis: Nu poate exista o Europă divizată între nord şi sud, între ţările euro şi non-euro - VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la dejunul oficial oferit de regele Felipe al VI-lea şi regina Letizia, că nu poate exista o Europă divizată între nord şi sud, între ţările euro şi non-euro, subliniind, totodată,că România contează pe sprijinul Spaniei pentru aderarea la Schengen şi la euro.

228 afișări

"Statele noastre împărtăşesc aceaşi opţiune pentru o Europă unită şi solidară, o Europă pentru cetăţeni. Nu poate exista o Europă divizată între nord şi sud, între ţările euro şi ţările non-euro. Împreună suntem mai puternici. România contează pe sprijinul Spaniei pentru desăvârşirea integrării sale europene prin aderarea la spaţiul Schengen şi, atunci când condiţiile vor fi propice, la zona euro", a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, în discursul ţinut la dejunul oficial oferit de regele Felipe al VI-lea şi soţia sa, regina Letizia.

Totodată, şeful statului a subliniat că Spania se bucură de multă apreciere în rândul românilor.

"Dincolo de distanţa geografică, afinitatea românilor faţă de ţara noastră vine din apropierea de limbă, cultură şi civilizaţie, din evoluţiile istorice şi valorile comun împărtăşite. Imediat după Revoluţia din 1989, Spania a sprijinit, pornind de la propria experienţă pe calea democraţiei, aderarea României la NATO şi UE, iar poporul român a primit cu gratitudine această susţinere. Doresc să salut contribuţia majestăţii sale Regele Juan Carlos I la dezvoltarea relaţiei bilaterale şi a apropierii dintre noi", a spus Iohannis.

El a transmis mulţumiri Spaniei pentru deschiderea cu care românii sunt primiţi în această ţară.

"Astăzi, relaţia dintre noi are fundamente întărite. Mă refer la comunitatea de români din Spania. Cei aproximativ un milion de concetăţeni ai noştri care trăiesc, studiază şi muncesc aici contribuie la dezvoltarea Spaniei", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici