JOCURILE OLIMPICE de iarnă: Ponta va merge la Soci, pentru festivitatea de deschidere. Aproximativ 70 de şefi de stat sunt aşteptaţi la ceremonie

Premierul Victor Ponta va fi prezent, vineri, la Soci, unde va asista la Festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă şi va participa la dineul care va fi oferit cu acest prilej de către preşedintele rus Vladimir Putin.

1019 afișări
Imaginea articolului JOCURILE OLIMPICE de iarnă: Ponta va merge la Soci, pentru festivitatea de deschidere. Aproximativ 70 de şefi de stat sunt aşteptaţi la ceremonie

Ponta va merge la Soci, pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă şi dineul oferit de Putin (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Informaţia a fost confirmată pentru MEDIAFAX de premierul Victor Ponta.

Festivitatea de deschidere a celei de-a XXII-a ediţii a Jocurilor Olimpice de iarnă va avea loc, vineri, la ora 18.00, pe Stadionul Olimpic Fişt din Soci.

Aproximativ 70 de şefi de stat sunt aşteptaţi la festivitatea de deschidere de la Soci

Aproximativ 70 de şefi de stat din întreaga lume sunt aşteptaţi să asiste la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci, a anunţat ministrul sporturilor din Rusia, Vitali Mutko, informează rsport.ru.

La ediţia precedentă, Vancouver 2010, au fost prezenţi doar 12 şefi de stat. Mutko a anunţat că alţi şefi de stat au ales să nu asiste la ceremonie.

"Da, poate că unii oameni nu vor veni, dar fiecare şef de stat are planurile sale, viziunile sale. Dar în orice caz, Jocurile Olimpice sunt despre sportivi, asupra lor trebuie să ne concetrăm", a spus Mutko.

Preşedintele american Barack Obama şi premierul britanic David Cameron au refuzat invitaţiile, în timp ce preşedintele Franţei, Francois Hollande, a anunţat încă din decembrie că nu va merge. Preşedintele german Joachim Gauck a invocat nerespectarea drepturilor omului din Rusia pentru absenţa sa de la ceremonie.

Printre liderii care au confirmat participarea se află regele Norvegiei, Harald al V-lea, premierul Erna Solberg şi preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci va avea loc vineri, iar competiţiile sunt programate în perioada 7-23 februarie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici