Kelemen: Propunerea mea este susţinerea Guvernului Cioloş, PSD rămâne însă prin Dâncu la guvernare

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că va propune grupurilor reunite ale Uniunii susţinerea pentru învestitură a Guvernului Cioloş, chiar dacă, în opinia sa, PSD a rămas la guvernare prin Vasile Dâncu, nominalizat ca vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale.

251 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Propunerea mea este susţinerea Guvernului Cioloş, PSD rămâne însă prin Dâncu la guvernare

Kelemen: Propunerea mea este susţinerea Guvernului Cioloş, PSD rămâne însă prin Dâncu la guvernare

Kelemen Hunor a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că, înainte de oricine, premierul desemnat Dacian Cioloş merită un vot pozitiv şi din partea UDMR pentru a începe activitatea guvernamentală.

”Aşa cum am văzut numele miniştrilor, un lucru este clar, Guvernul Cioloş va avea voturile necesare pentru învestire şi va avea o majoritate largă asigurată pentru următorul an, din acest punct de vedere nu cred că vor fi probleme. Majoritatea celor propuşi sunt tehnocraţi, adică nu au avut o activitate politică, dar există şi excepţii. Respect decizia şi alegerea premierului desemnat pentru fiecare portofoliu. Luni vom analiza în grupurile reunite ale UDMR, va veni şi Dacian Cioloş la ora 15.30 la noi, şi vom lua o decizie dacă îl susţinem sau nu. Dar propunerea mea este susţinerea pentru învestitură a Guvernului Cioloş, înainte de oricine, premierul desemnat merită un vot pozitiv şi din partea noastră pentru a începe activitatea guvernamentală”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, după prezentarea listei cu componenţa noului Guvern Cioloş a constatat că PSD a rămas, în continuare, la guvernare.

”Am constatat că PSD a rămas la guvernare în continuare, deci spatele pentru activitatea guvernamentală, pentru iniţiativele guvernului anul viitor, este asigurat. Cel mai puternic şi important minister, cel al Dezvoltării Regionale, condus de cea mai importantă persoană după cea a premierului, cu cel mai mare buget şi care controlează şi administraţiile, deconcentrate, prefecturi este şi rămâne la PSD, prin Vasile Dâncu. Cu tot respectul pentru el, este profesor, sociolog extraordinar de bun, dar este strategul lui Liviu Dragnea, a fost al lui Ponta, al lui Geoană, este un om de stânga, din Grupul de la Cluj, este pesedist, este social-democrat. Cred că din acest motiv, PSD rămâne în acest guvern în continuare”, a mai spus liderul UDMR.

Vasile Dâncu a fost propus, duminică, de premierul desemnat Dacian Cioloş pentru postul de vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţie Publică.

După nominalizare, premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat că l-a ales pe Vasile Dâncu în echipa sa ministerială pentru faptul că are "experienţă profesională şi viziune", nu pentru calitatea acestuia de fost membru PSD.

Vasile Dâncu a fost membru al PSD timp de aproape zece ani, până în 2008, senator şi europarlamentar, iar în Guvernul lui Adrian Năstase, în perioada 2001 - 2003, a fost titularul portofoliului Informaţiilor Publice.

Premierul desemnat Dacian Cioloş a anunţat, duminică, lista Cabinetului său, format din 21 de membri, printre miniştrii propuşi fiind Lazăr Comănescu - la Externe, Petre Tobă- Interne, Mihnea Motoc- Apărare, Anca Dragu Paliu- Finanţe, Cristina Guseth- Justiţie şi Vasile Dîncu - Dezvoltare Regională.

Vasile Dâncu şi Costin Grigore Borc sunt propuşi şi pentru posturile de vicepremier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici