Klaus Iohannis: Trebuie să ne fie mai rău înainte să fie mai bine. Nu sunt îngrijorat pentru democraţie

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi la Strasbourg că nu este îngrijorat pentru democraţia din România pentru că uneori ''trebuie să ne fie mai rău înainte să fie mai bine''.

1616 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis: Trebuie să ne fie mai rău înainte să fie mai bine. Nu sunt îngrijorat pentru democraţie

Iohannis: Trebuie să ne fie mai rău înainte să fie mai bine. Nu sunt îngrijorat pentru democraţie

''Nu sunt îngrijorat pentru democraţia din România, e o democraţie vie, cu dezbateri, cu certuri'', le-a transmis şeful statului la o întâlnire cu românii care lucrează la Consiliul Europei sau locuiesc în Alsacia.

El şi-a exprimat încrederea că de la certuri se va ajunge la dezbateri şi la idei.

''Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne facem că nu avem probleme. Avem probleme mari'', a subliniat Iohannis, adăugând că războiul din ultimele zile se duce ''declarat sau nedeclarat în jurul noţiunii de stat de drept''.

''Uneori trebuie să ne fie mai rău înainte să fie mai bine'', a fost mesajul său către românii din diaspora, el arătând că aceasta este faza în care România se află în prezent - una în care trebuie să arătăm că ''făurim o democraţie matură''.

Preşedintele a reluat şi antiteza între actuala generaţie de politicieni şi cea care a făurit Mica Unire, cu ''politicieni mari, făuritori de naţiune, de ţară''.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici