Liberalii nu s-ar opune ca plafonarea preţurilor la energie să se raporteze la consumul curent

„Nu am luat o decizie, dar noi suntem deschişi la discuţii şi nu spunem nu niciunei variante”, spune pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe despre propunerea PSD ca plafonarea preţurilor la energie să se raporteze la consumul curent şi nu la 2021.

649 afișări
Imaginea articolului Liberalii nu s-ar opune ca plafonarea preţurilor la energie să se raporteze la consumul curent

„Nu am luat o decizie, dar acest aspect va fi stabilit în cadrul dezbaterilor parlamentare. Noi suntem deschişi la discuţii şi nu spunem nu niciunei variante”, declară, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe.

Poziţia lui Stroe vine după ce social-democraţii au anunţat că depun un amendament în Parlament pentru modificarea OUG 119/2022, astfel încât plafonarea preţurilor la energie să se raporteze la consumul curent şi nu la 2021: „Persoanele care îşi reduc consumul curent de energie electrică să poată beneficia de preţuri plafonate”.

„PSD va depune un amendament în Parlament pentru modificarea OUG 119/2022, astfel încât persoanele care îşi reduc consumul curent de energie electrică să poată beneficia de preţuri plafonate. Amendamentul PSD prevede ca pragurile maxime de consum pentru care se acordă compensări, respectiv de 100 şi 300 kWh/lună, să se raporteze la consumul curent şi nu la media lunară din anul 2021, cum este forma actuală a OUG 119/2022”, potrivit unui comunicat de presă.

PSD arată că o astfel de modificare a legii va stimula cetăţenii să facă economie la energie electrică, ceea ce va sprijini efortul României de a-şi reduce consumul naţional cu 10%, conform obiectivelor stabilite de Comisia Europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici