Ludovic Orban, despre eşecul moţiunii: Foarte mulţi parlamentari nu au avut curajul să iasă din bănci

Ludovic Orban a declarat că moţiunea de cenzură a fost respinsă pentru că au fost foarte mulţi parlamentari cu care PNL a discutat individual, care au spus că vor vota, însă apoi „nu au mai avut curajul să iasă din bănci”.

352 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban, despre eşecul moţiunii: Foarte mulţi parlamentari nu au avut curajul să iasă din bănci

Orban, despre eşecul moţiunii: Foarte mulţi parlamentari nu au avut curajul să iasă din bănci

„Nu ne-a părăsit nimeni. Am avut înţelegeri cu foarte mulţi parlamentari. Noi am tratat cu maximă seriozitate această moţiune. Am obţinut cel mai mare scor şi am fi obţinut un scor mult mai mare în primul rând dacă era o prezenţă mai mare la vot. Am mai avut absenţe, nu noi, liberalii au fost toţi prezenţi, dar au mai fost absenţi, inclusiv dintre independenţi, cei care erau apropiaţi de noi. Foarte mulţi parlamentari cu care am discutat individual şi au exprimat intenţia de participa la vot şi de a îşi exprima opinia nu au avut curajul să iasă din bănci. A fost decizia şi la PSD şi la ALDE să îi ţină în bănci. I-au ameninţat cu excluderea şi au fost şi pretatări ciudate acolo”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri, la Digi 24, întrebat cine a părăsit PNL la votul moţiunii de cenzură.

Liderul PNL a adăugat că de la ALDE au fost numiţi câţiva oameni în funcţii de secretar de stat ceea ce ar putea să fi dus la neparticiparea parlamentarilor la vot.

„De exemplu la ALDE au mai primit nişte secretari de stat, mai ales pentru reprezentanţi din nişte judeţe unde erau semne de întrebare. După alegerile europarlamentare, baza partidului a venit şi a cerut ieşirea de la guvernare, pentru că ei dacă rămân la guvernare, legaţi cu lanţuri de PSD, vor dispărea de pe scena politică. Mizam pe voturi între 208 şi 210 eram în funcţie de prezenţa stabilită. A fost un lucru ciudat. 212 şi-au anunţat prezenţa la vot, din 212 oameni au votat efectiv numai 210, adică s-au regăsit bilele în urnă, iar din 210 voturi au votat pentru doar 200. Adică e o ciudăţenia. Noi am luat decizia să votăm la vedere”, a completat Orban.

Preşedintele liberal a mai spus că în sesiunea parlamentară din toamnă PNL va mai depune o moţiune de cenzură.

Camera Deputaţilor şi Senatul au respins, marţi, în plenul reunit, moţiunea de cenzură depusă de partidele de opoziţie pentru demiterea Guvernului Dăncilă. Din numărul total de parlamentari care este 465, au fost prezenţi 350. Au fost exprimate 210 voturi dintre care voturi pentru 200, voturi contra 7, abţineri 3.

Ca să fi trecut moţiunea erau necesare 233 de voturi. Aceasta este a treia moţiune de cenzură a opoziţiei pentru demitrea Cabinetului Dăncilă respinsă de Parlament.

Taguri:
orban,
moţiune,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici