Liderii PSD vor înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă în privinţa ANRE

Liderii PSD au aprobat, marţi, solicitarea premierului Mihai Tudose de a înfiinţa o comisie de anchetă parlamentară pentru a investiga ”care a fost jocul preţului la energie în ultima perioadă”.

534 afișări
Imaginea articolului Liderii PSD vor înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă în privinţa ANRE

”Azi (marţi (n.r.) am discutat în coaliţie şi am aprobat solicitarea primului ministru şi mâine aprobăm în plenul reunit înfiinţarea unei comisii de anchetă pe ANRE, pentru că e bine să aflăm şi noi şi populaţia ce s-a întâmplat acolo şi care a fost jocul preţului la energie în ultima perioadă”, a anunţat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD.

La rândul său, premierul Mihai Tudose a arătat că au fost probleme identificate în această vară, legate de obligaţii legale ale ANRE dar şi de lipsa unor proceduri.

”Dat fiind faptul că ANRE nu este în subordinea Guvernului, singura entitate capabilă să vadă ce este acolo, să facă lumină, este Parlamentul. Guvernul a solicitat Parlamentului o anchetă în acest sens”, a adăugat Tudose.

La începutul lunii august, premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Energiei, Toma Petcu, să iniţieze demersurile pentru a cere Parlamentului să demareze o anchetă la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), după întârzirea unor licitaţii care a dus la scumpirea electricităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici