Liderul PSD Iaşi nu susţine ideea unei contra-manifestaţii şi contestă afirmaţia şefului său de partid: Nu poţi provoca cu idei de tip „suntem în faţa unei lovituri de stat”, „mineriada doi, trei sau nouă”

Mihai Chirica, preşedintele interimar al PSD Iaşi, s-a pronunţat luni, în contextul discuţiilor legate de eventuale contra-manifestaţii ca răspuns la protestele celor care au ieşit duminică în stradă, pentru echilibru şi stabilitate, informează corespondentul MEDIAFAX

2696 afișări
Imaginea articolului Liderul PSD Iaşi nu susţine ideea unei contra-manifestaţii şi contestă afirmaţia şefului său de partid: Nu poţi provoca cu idei de tip „suntem în faţa unei lovituri de stat”, „mineriada doi, trei sau nouă”

Liderul PSD Iaşi nu susţine ideea unei contra-manifestaţii (Imagine: Bogdan Baraghin/ Foto Mediafax)

„Am fost foarte dezamăgit, şi trebuie să încep cu acest lucru, cu prezenţa preşedintelui între manifestanţi. Preşedintele trebuie să fie factorul de echilibru, aşa scrie în Constituţie. Pe de altă parte nu poţi provoca cu idei de tip „suntem în faţa unei lovituri de stat”, „mineriada doi, trei sau nouă”. Avem nevoie de stabilitate, avem nevoie de vizibilitate internaţională şi avem nevoie să putem duce la bun sfârşit un plan de guvernare. Orice dilemă care ar apărea, în orice lege, în speţă vorbim de o lege care ţine de justiţie, trebuie analizată, dar făcută de profesionişti. Avem nevoie, în momentul de faţă, să vedem ce spun specialiştii pe marginea unei legi, cât de nocivă sau cât de puţin nocivă este la un moment dat, vorbim despre o lege sau despre o viitoare lege, vorbim despre nişte oameni care pot beneficia într-o manieră mai mult sau mai puţin vizibilă, sau pur şi simplu sunt divagaţii pe subiect. Prin urmare aici ar trebui să ne aplecăm, să lăsăm discordia şi să începem să ne apucăm în sfârşit de treabă”, a spus Chirica.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, într-o intervervenţie televizată, că PSD ar putea organiza o contra-manifestaţie ca răspuns la protestele celor care au ieşit duminică în stradă, în contextul în care social-democraţii din teritoriu ar fi cerut organizarea unui miting de susţinere a graţierii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici