Liderul PSD, Liviu Dragnea, ironic la adresa preşedintelui Klaus Iohannis: A încercat în cabina de vot să-l schimbe pe Predoiu cu Buşoi. Prezenţa la vot a fost mică dacă luăm în calcul şi fantomele

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus luni că i s-a părut ''curios'' cât de mult a stat preşedintele Klaus Iohannis duminică în cabina de vot, adăugând ironic că ar fi încercat să modifice candidaţii.

1767 afișări
Imaginea articolului Liderul PSD, Liviu Dragnea, ironic la adresa preşedintelui Klaus Iohannis: A încercat în cabina de vot să-l schimbe pe Predoiu cu Buşoi. Prezenţa la vot a fost mică dacă luăm în calcul şi fantomele

Dragnea, ironic la dresa lui Iohannis: A încercat în cabina de vot să-l schimbe pe Predoiu cu Buşoi

''Ce mi s-a părut mie curios, şi am văzut că şi alţi oameni au fost curioşi, mi s-a părut că a stat foarte mult în cabina de vot. Am vorbit cu mai mulţi oamenii şi unii erau de părere că ar fi încercat să modifice candiaţii chiar atunci. Să-l pună pe Buşoi în locul lui Predoiu. Poate că de aia a stat foarte mult în cabina de vot'', a afirmat Liviu Dragnea.

Întrebat cum i s-a părut atitudinea şefului statului vizavi de alegerile locale, liderul PSD a spus că ''nu-l interesează foarte mult acest lucru''.

''Nu sunt un mare specialist în analiza domnului Iohannis. Unii sunt supăraţi că nu i-a susţinut mai mult, alţii sunt supăraţi că s-a implicat mai mult şi din cauza asta au fost taxaţi de români, în special de bucureşteni (...) Sincer, cu respect spun, nu mă interesează foarte mult atitudinea preşedintelui Iohannnis în legătură cu aceste alegeri locale. Ce fac dumnealor în interior - Iohannis cu PNL, ce face PNL - e problema lor. Dacă vor înţelege acest semnal pe care l-au primit la aceste alegeri înseamnă că mai au o şansă politică, dacă nu, îşi vor continua acest parcurs glorios'', a mai adăugat preşedintele PSD.

Prezenţa la vot a fost mică dacă luăm în calcul şi fantomele

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat mulţumit de prezenţa la scrutinul de duminică spunând că, în realitate, procentul a fost mai mare deoarece românii plecaţi din ţară nu ar fi trebuit luaţi în calcul.

''Dacă discutăm despre prezenţa la vot, luând în calcul şi fantomele, într-adevăr prezenţa a fost mică. Dacă discutăm de prezenţa la vot în mod real, procent calculat din românii care trăiesc în mod efectiv în România, prezenţa a fost mai mare. În opinia mea, dacă am calcula numărul de români prezenţi la vot din numărul total de români care trăiesc efectiv în România, pe ţară cred că ne ducem la aproape 60%, ceea ce înseamnă un procent foarte mare. În Bucureşti, prezenţa la fel, calculată din bucureştenii care trăiesc efectiv în Bucureşti, lăsându-i la o parte pe cei care trăiesc în alte ţări, cred că sărim de 40 %, mergem undeva spre 45%'', a argumentat Liviu Dragnea.

Întrebat cine sunt ''fantomele'' la care face referire, liderul PSD a răspuns: ''A fost o figură de stil. Asta am spus-o din 2012, de la referendum, când s-a calculat cvorumul. Cvorumul s-a calculat tot aşa, numărându-i şi pe românii care nu locuiesc efectiv în România''.

''Dacă s-ar fi calculat aşa cum, de fapt, prevedea legea, şi CCR în prima decizie până să apară celebra erată a şi explicitat că se calculează cvorumul din românii care trăiesc efectiv în România, atunci referendumul ar fi fost validat. La asta m-am referit'', a ţinut să precizeze Liviu Dragnea.

Preşedintele social-democrat a fost întrebat şi dacă crede că absentesimul mare de la alegerile locale din 5 iunie poate fi interpretat ca o reacţie antipolitică. Liderul PSD a răspuns că ''doar în Bucureşti'' şi ''cu o singură excepţie, PSD''.

''Trebuie să spunem că a fost şi un vot împotriva partidelor politice, cu o singură excepţie, PSD (...) Faptul că PSD a avut şi această victorie şi în Bucureşti şi în toată ţara arată că oamenii au perceput că PSD este singurul partid care a început efectiv să înţeleagă ce se întâmplă în societate'', a subliniat Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici