Lucia Hossu-Longin: Acuzaţiile Guvernului la adresa fostei conduceri a IICCMER sunt "nefondate"

Lucia Hossu-Longin a declarat, pentru MEDIAFAX, după ce Guvernul a sesizat Curtea de Conturi asupra activităţii foştilor directori PNL ai IICCMER, că acuzaţiile sunt o continuare a modului "mişelesc" în care fosta conducere a fost obligată să părăsească instituţia.

82 afișări
Imaginea articolului Lucia Hossu-Longin: Acuzaţiile Guvernului la adresa fostei conduceri a IICCMER sunt "nefondate"

Lucia Hossu-Longin: Acuzaţiile Guvernului la adresa fostei conduceri a IICCMER sunt "nefondate" (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Guvernul a sesizat Curtea de Conturi asupra activităţii foştilor directori PNL ai Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului (IICCMER), reclamând costuri nejustificate de conducere în deplasări externe, contracte de achiziţii nelegale, venituri neîncasate şi date lipsă în gestiune. În perioada 2009-1 martie 2010, conducerea institutului a fost asigurată de Marius Oprea (ca preşedinte), Lucia Hossu-Longin (secretar general ) şi Stejărel Olaru (director general), este precizat distinct în raportul de control. Institutul Naţional pentru Memoria Exilului Românesc a fost condus de către Dinu Zamfirescu.

Potrivit Luciei Hossu-Longin, acuzaţiile Guvernului la adresa fostei conduceri a IICCMER sunt "nefondate".

"Nu mi se par fondate acuzaţiile. Mi se par nefondate şi sunt în continuarea modului absolut mişelesc în care am fost obligată să părăsesc instituţia. A trebuit să-mi dau demisia pentru că nu mai existam în institut. După 20 de ani de cercetare în domeniu nu văd de ce am fost scoasă şi aduşi oameni care nu au nicio legătură cu domeniul acesta", a declarat pentru MEDIAFAX Lucia Hossu-Longin.

Ea a precizat că nu mai are nicio legătură cu Institutul de când şi-a dat demisia, dar că Marius Oprea, fostul preşedinte al IICCMER, "i-a dat în judecată şi probabil, ca să preîntâmpine eventualele dificultăţi, atunci au decis să continue controlul".

"Eu ştiu că nu au găsit nimic", a mai spus Lucia Hossu-Longin, făcând referire la o declaraţie acordată de Vladimir Tismăneanu unui post de televiziune.

"Rămâne să fim chemaţi să ni se spună ce este, pentru nu ştiu nimic. De când mi-am dat demisia de la Institut nu am mai călcat pe acolo pentru că eram priviţi ca nişte paria. N-am mai văzut o înlocuire atât de brutală şi de necavalerească. Mă aştept la orice, dar eu nu mă simt vinovată de nimic", a mai spus spus Lucia-Hossu Longin.

Acuzaţiile de ilegalitate sunt incluse într-un raport de control întocmit de inspectorii Secretariatului General al Guvernului (SGG) privind activitatea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului (IICCMER) în 2009 şi primele două luni ale anului 2010, obţinut de MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici