Ludovic Orban, după raportul CE: Guvernul PSD a tranformat România în oaia neagră a Uniunii Europene/ Guvernul nu a întreprins niciun demers pentru a se apropia de aderarea la zona euro

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, după ce Comisia Europeană a îndemnat România să adopte măsuri pentru corectarea deficitului bugetar, că Guvernul PSD a "transformat România în oaia neagră a Uniunii Europene".

474 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban, după raportul CE: Guvernul PSD a tranformat România în oaia neagră a Uniunii Europene/ Guvernul nu a întreprins niciun demers pentru a se apropia de aderarea la zona euro

Ludovic Orban, după raportul CE: Guvernul PSD a tranformat România în oaia neagră a Uniunii Europene

 

''Comisia Europeană a adoptat două documente extrem de importante care privesc ţările din UE şi care privesc România. Prin aceste documente, şi aici mă refer la recomandarile care au fost făcute României în cadrul semestrului european, şi de asemenea raportul anual de convergenţă, se vede că Guvernul PSD a tranformat România în oaia neagră a Uniunii Europene şi că sunt declaraţi guvernanţii PSD repetenţi de către Comisia Europeană atât în ceea ce priveşte pactul de stabilitate şi creştere cât şi în ceea ce priveşte raportul de convergenţă, în ceea ce priveşte poziţia legată de analiza şi recomandările făcute României în cadrul mecanismului semestrul european'', a declarat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a atras atenţia că din cele cinci criterii de convergenţă din raportul de convergenţă, România nu îndeplineşte decât unul singur, deficitul bugetar sub 3%.

'' În ceea ce priveşte raportul anual de convergenţă se constată că din cele 5 criterii de convergenţă nu este îndeplinit decât unul singur, deficitul bugetar sub 3% din produsul inter brut, dar şi acesta este un deficit care a fost menţinut în mod artificial în limitele de 3% prin scăderea dramatică a investiţiilor în deficitul bugetar din 2017 şi amânarea plăţilor care trebuiau efectuate în 2017 pentru 2018. Comparativ cu anul 2018 când a fost înregistrat un excedent de 0.18%, în primul trimestru din 2018 am avut un deficit de 0.48%, un semnal de alarmă extrem de grav.(...) Guvernele PSD arată că nu sunt în stare să conducă România, că ne îndepărtează de la obiectivele funamentale pe care le avem şi că nu fac altceva decăt pas cu pas să trasforme România într-o oaie neagră a UE. '', mai precizează Ludovic Orban.

Orban: Guvernul nu a întreprins niciun demers pentru a se apropia de aderarea la zona euro

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri că recomandările Comisiei Europene sugerează că Guvernul României nu a luat nicio măsură pentru a se apropia de zona euro, ba mai mult, s-a îndepărtat de atingerea acestui scop.

''Este clar prin mesajul transmis de Comisia Europeană că Guvernul României nu a întreprins niciun demers pentru a se apropia de aderarea la zona euro, ba mai mult, s-a îndepărtat de acest obiectiv, apare în raport că Guvernul nu trebuie să afecteze independenţa Băncii Naţionale. Apariţia acestui articol în raport este rezultatul unei agresiuni permanente a liderilor PSD-ALDE şi a Guvernelor pe care le-a emanat împotriva Băncii Naţionale. Este foarte clar că toate derapajele economice sunt rezultatul unor politici economice bugetare şi fiscale care riscă să arunce România în criză'', a spus Ludovic Orban în cadrul unei conferinţe de presă.

Comisia Europeană îndeamnă România să adopte măsuri pentru corectarea deficitului bugetar şi atrage atenţia că evoluţiile politice din ultimul an generează dubii privind ireversibilitatea progreselor în reformarea sistemului judiciar şi în combaterea corupţiei la nivel înalt.

"Astăzi, facem un pas înainte pentru a depăşi efectele crizei, în contextul în care Franţa iese din Procedura pentru deficit excesiv, după nouă ani. Pentru prima dată de la crearea monedei unice, toate ţările din zona euro au un deficit sub 3% din PIB în 2018. A fost nevoie de ani de politici fiscale responsabile pentru a aduce ţările Uniunii Europene în acest punct şi trebuie să ne asigurăm că responsabilitatea rămâne elementul principal şi în viitor. De aceea, adresăm un mesaj puternic Ungariei şi României să ia măsuri anul acesta şi anul viitor pentru a corecta devierea semnificativă de la ţintele fiscale. Prevenirea este mai bună decât tratamentul, iar momentul pentru prevenirea apariţiei unor probleme grave este acum, când economia este puternică", a declarat miercuri Pierre Moscovici, comisarul european pentru Afaceri Economice şi Financiare, pentru Taxe şi Vămi.

Citeşte şi: Tăriceanu, la Guvern

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici