EXCLUSIV: Martin Schultz îi va cere lui Severin demisia din funcţia de europarlamentar

Liderul socialiştilor europeni, Martin Schultz, îi va cere demisia lui Adrian Severin din funcţia de europarlamentar, iar dacă acesta va refuza, va începe o procedură de excludere din grupul parlamentar S&D, a declarat, pentru MEDIAFAX, Armin Machmer, purtător de cuvânt al lui Schultz.

28 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Martin Schultz îi va cere lui Severin demisia din funcţia de europarlamentar

Martin Schultz îi va cere lui Severin demisia din funcţia de europarlamentar (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Martin Schultz îi va cere lui Adrian Severin să demisioneze din funcţia de europarlamentar, să îşi depună mandatul, asemenea celorlalţi doi eurodeputaţi", a declarat, pentru MEDIAFAX, Armin Machmer, precizând că, înainte de orice, Schultz va asculta şi versiunea lui Severin.

Machmer a spus că întâlnirea lor este programată imediat ce Severin va ajunge la Bruxelles, în jurul orei 19.30 (20.30, ora României).

"Dacă nu îşi va prezenta demisia, va începe o procedură de excludere a acestuia din grup (n.r. din grupul S&D)", a adăugat el.

El a atras atenţia că S&D nu are posibilitatea, conform competenţelor, să îl demită pe Adrian Severin. "Îi putem doar recomanda să facă unicul lucru decent, demersul pe care l-au făcut şi ceilalţi doi eurodeputaţi", a mai spus el.

Europarlamentarul Adrian Severin a anunţat, luni, că se autosuspendă din BPN al PSD, până la clarificarea situaţiei. Severin a făcut acest anunţ după ce a participat la şedinţa BPN al PSD, în care s-a discutat despre acuzaţiile care îi sunt aduse de publicaţia "The Sunday Times".

Severin a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la Bucureşti, că nu va demisiona din PE, întrucât nu a comis nicio ilegalitate, iar acuzaţiile la adresa sa sunt "false".

Liderul grupului socialiştilor din PE Martin Schulz a solicitat, luni, o întâlnire la Bruxelles cu europarlamentarii Adrian Severin şi Zoran Thaler, în urma acuzaţiilor din "The Sunday Times", pe care le-a descris ca "extrem de grave", precizând că, dacă acestea se vor adeveri, va lua măsuri adecvate.

Parlamentul European (PE) a anunţat, duminică, deschiderea unei anchete privind acuzaţiile de corupţie aduse de publicaţia britanică "The Sunday Times" împotriva a trei eurodeputaţi, între care românul Adrian Severin, relatează AFP.

"Acuzaţiile aduse de Sunday Times sunt grave, iar Parlamentul European le tratează cu seriozitate", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al PE, Jaume Duch.

Preşedintele Grupului PPE din PE, Joseph Daul, a condamnat cu severitate comportamentul europarlamentarilor acuzaţi că ar fi acceptat bani în schimbul depunerii unor amendamente, cerând demisia celor doi eurodeputaţi socialişti dacă acuzaţiile la adresa lor sunt dovedite.

Direcţia Naţională Anticorupţie se autosesizează în cazul europdeputatului Adrian Severin, despre care presa română şi cea internaţională a consemnat eventuale fapte de corupţie în care politicianul ar fi implicat, a comunicat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici