Ministrul de Finanţe, despre bugetul pe 2021 aflat în Parlament: Este un buget al relansării, robust, echilibrat, realist, nu al austerităţii

Bugetul este unul al relansării, robust, echilibrat şi realist, spune ministrul de Finanţe, Alexandru Nazare: „Cheltuielile cresc, anvelopa salarială nu înregistrează scăderi, nu cresc impozitele şi taxele”.

724 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Finanţe, despre bugetul pe 2021 aflat în Parlament: Este un buget al relansării, robust, echilibrat, realist, nu al austerităţii

„Acest buget este un buget al relansării, robust, echilibrat, realist. Majoritatea ministerelor au un buget mai mare faţă de 2020. Doar trei ministere au un buget mai mic. Cheltuielile cresc, anvelopa salarială nu înregistrează scăderi, nu cresc impozitele şi taxele. Sub nicio formă nu putem să vorbim despre austeritate având în vedere aceste date”, spune Alexandru Nazare.

El acuză că, din cauza guvernărilor PSD, România rămâne singura ţară din Uniunea Europeană în procedura de deficit excesiv.

„Din acest motiv, trebuie să fim foarte prudenţi şi atenţi în privinţa acestei evaluări şi a recomandărilor specifice de ţară în următorii ani, nu doar în 2021. În 2019 am avut cel mai mare deficit bugetar din rândul statelor membre. Spaţiul fiscal pentru stimulare a fost mult mai mic decât celelalte state”, conchide Nazare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici