Ministrul Justiţiei: Pe 11 august, Inspecţia Judiciară va finaliza controlul la DNA

Pe 11 august, Inspecţia Judiciară va finaliza controlul privind managementul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, conform unui grafic realizat de inspectorii judiciari, a declarat, luni, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

366 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei: Pe 11 august, Inspecţia Judiciară va finaliza controlul la DNA

Tudorel Toader: Pe 11 august, Inspecţia Judiciară va finaliza controlul la DNA

„După graficul pe care eu l-am primit, cred că pe data de 11 august ar trebui să încheie Inspecţia Judicară (auditul la DNA - n.red.). Aici revin cu o precizare. Ministrul Justiţiei are două căi de a face un control de fond la Ministerul Public. Pe de o parte, ministrul, prin ordin poate să numească procurorii, obiectivele controlului şi graficul. O altă procedură la care eu am apelat a fost aceea de a mă adresa Inspecţiei Judiciare, solicitând ca în planul lor de măsuri să aibă o astfel de abordare. Inspecţia Judiciară a stabilit graficul de efectuare a controlului, a hotărât care este componenţa comisiei, a stabilit care sunt obiectivele controlului. Eu am făcut doar scrisoarea de solicitare a evaluării, a controlului de fond, care nu fusese de 10 ani de zile. Eu am auzit că au fost 176 de controale, dar sunt din alea punctuale. Eu vorbesc de managementul de fond al insituţiei. Eu am trimis scrisoarea. Inspcţia Judiaicră a prins-o în programul de măsuri de control, a stabilit componenţa comisiei, graficul, obiectivele”, a spus Tudorel Toader.

Inspecţia Judiciare a demarat, în 17 iulie, verificările la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ca urmare a solicitării ministrului Justiţiei privind verificarea eficienţei manageriale de la DNA şi Parchetul General.

Verificările vin după ce ministrul Justiţiei a transmis o solicitare Inspecţiei Judiciare, pe 19 iunie, de efectuare a unor controale la Direcţia Naţională Anticorupţie şi la Parchetul General privind eficienţa managerială.

Tudorel Toader a precizat în mod repetat că la DNA nu s-a mai efectuat un control de aproape 10 ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici