Monica Macovei: Ponta nu e doar imatur, are şi tupeu. Poate mâine ne spune că el a unit principatele

Vicepreşedintele PDL Monica Macovei susţine, într-o postare pe blogul său, că liderul PSD Victor Ponta "nu e doar imatur, are şi tupeu", referindu-se la o declaraţie a acestuia referitoare la meritele pentru aderarea României la Uniunea Europeană.

862 afișări
Imaginea articolului Monica Macovei: Ponta nu e doar imatur, are şi tupeu. Poate mâine ne spune că el a unit principatele

Monica Macovei: Ponta nu e doar imatur, are şi tupeu. Poate mâine ne spune că el a unit principatele (Imagine: Mediafax Foto)

"Ponta nu este doar imatur, are şi tupeu. Şi crede că poate păcăli o ţară întreagă", susţine Monica Macovei.

"Ponta spunea luni că «România încet, încet, iese din Europa, acolo unde am reuşit să intrăm în urmă a două guvernări bune şi corecte». După această mostră de tupeu, îmi amintesc «meritele» lui Ponta şi ale PSD din anii 2005-2006: au făcut zid împotriva cererii de percheziţie în dosarul Năstase, au votat împotriva înfiinţării DNA, au votat împotriva declaraţiilor publice şi detaliate de avere şi de interese. Şi lista continuă. Să nu uităm şi de aducerea inculpatului Cătălin Voicu direct din arest în scaunul de senator în grupul PSD din Senatul României", adaugă vicepreşedintele PDL.

Macovei susţine că, practic, Ponta şi PSD au fost mereu împotriva măsurilor anticorupţie.

"Şi acum, prin atitudinea şi voturile din Parlament, Victor Ponta şi PSD sabotează Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) şi, implicit, aderarea la Schengen. Opinia publică şi cancelariile europene cunosc toate aceste lucruri, aşa că nu ţine păcăleala încercată acum de Ponta", mai scrie europarlamentarul PDL.

"Să ne amintim că România a intrat în Uniunea Europeană la 1 ianuarie 2007 datorită eforturilor unor miniştri din Guvernul instalat în decembrie 2004 de a scoate steguleţele roşii pentru a nu se activa clauza de salvgardare cu care ne lăsase guvernarea incompetentă a PSD şi care putea duce la amânarea intrării României în Uniune. În timpul asta, dl Ponta vota împotriva măsurilor anti-corupţie sau a celor de reformă a justiţiei. Să îi amintim, ca să nu uite. Că, altfel, poate mâine ne spune că el a unit principatele", adaugă Monica Macovei.

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, în urmă cu o săptămână, că amânarea deciziei privind aderarea României la spaţiul Schengen este "poate cel mai grav eşec pe plan european" de la momentul integrării în UE, afirmând că de vină pentru acest eşec sunt preşedintele Traian Băsescu şi miniştrii Igaş şi Baconschi.

"În fiecare an aflăm de la preşedintele României că va fi eliminat Mecanismul de Cooperare şi Verificare în justiţie şi nu s-a eliminat niciodată până acum. Noi am reuşit până în 2004 să închidem toate capitolele de negociere cu Uniunea Europeană. Până în 2008 am reuşit să şi intrăm în Uniunea Europeană. De atunci, tot ce face puterea actuală este aproape să ne scoată din Europa", a adăugat liderul PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici