Mugur Mihăescu: Garcea conduce România de 20 de ani. Am intrat în politică pentru că o urăsc

Preşedintele executiv al Partidului Verde, Mugur Mihăescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că actuala scenă politică nu este cu nimic mai prejos decât "Vacanţa Mare", că Garcea conduce România de douăzeci de ani şi că a intrat în politică tocmai pentru că o urăşte.

283 afișări
Imaginea articolului Mugur Mihăescu: Garcea conduce România de 20 de ani. Am intrat în politică pentru că o urăsc

Mugur Mihăescu: Garcea conduce România de 20 de ani. Am intrat în politică pentru că o urăsc (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

"Toată lumea este curioasă: «Mă, ce caută ăsta în politică?» Eu aici sunt pentru că nu suport politica, urăsc politica, urăsc ceea ce mi se întâmplă de douăzeci de ani de zile, când sunt tratat ca o cifră, sunt tratat ca o entitate, eu nu mai sunt om. Câţi dintre voi (...) nu s-au gândit «Hai să o tai în moaşe-sa pe gheaţă afară, că nu mi-a oferit în douăzeci de ani, mă, dar nimic, nimic nu-mi oferă»", a spus Mihăescu.

El s-a declarat pregătit să ia "noroi în faţă".

"Se spune «Garcea şi-a făcut partid». Nu cumva Garcea ăsta e de douăzeci şi ceva de ani în politică şi acum, văzându-mă pe mine, ce s-au gândit, hai să aruncăm puţin în derizoriu chestia aceasta. Garcea conduce ţara asta de douăzeci de ani. Pe Garcea îl vedeţi pe stradă, în orice funcţie, că este la vamă, că este în sistemele de control, de la DSV sau de mai ştiu eu unde", a menţionat Mugur Mihăescu.

El a adăugat că a încercat să râdă de acel Garcea, dar nu a obţinut absolut nimic. "Scena politică din România nu a fost cu nimic mai prejos decât «Vacanţa Mare»", a adăugat el.

Noul lider al Partidului Verde a mai spus că, dacă ar putea, ar alege ca simbol electoral mistria, pentru că vrea să construiască în această ţară. "Mie îmi ajunge cât am fost sacrificat eu şi toţi din generaţia mea şi de aceea am spus «ajunge». N-am ajuns să mă garanteze Vanghelie", a arătat el.

Mugur Mihăescu a susţinut că nu are nevoie de experienţă politică, aşa cum o are actuala clasă politică. El a mai spus că nu a intrat în politică având vreun interes financiar, deoarece are bani.

Mihăescu a criticat sistemul prin care politicienii cumpără voturi prin "mită electorală", adăugând că el le-ar da celor care aşteaptă mită electorală un paşaport şi un cui: "Paşaportul pentru ca să poată pleca din ţară copiii lor şi cuiul pe care să şi-l bage în sicriul ce singuri şi-l fac".

Actorul a susţinut că nu va candida pentru nicio funcţie, deoarece nu se pricepe "la de toate", el adăugând că partidul va propune candidaţi "oameni care au făcut şcoli".

În aceeaşi conferinţă de presă, vicepreşedintele Partidului Verde, Ovidiu Iane, a aruncat un coş cu mere stricate la gunoi, despre care a spus că reprezintă politicienii care au condus România de douăzeci de ani, şi a pus pe masă un coş cu mere verzi, arătând că Partidul Verde vrea să dea încredere pentru "cei care vin şi sunt verzi în suflet".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici