Negrescu cere PE accelerarea aderării Republicii Moldova la UE în contextul provocărilor din Transnistria

Eurodeputatul Victor Negrescu a solicitat, în plenul Parlamentului European, sprijin suplimentar pentru Republica Moldova şi accelerarea procesului de aderare la Uniunea Europeană a ţării vecine, în contextul provocărilor din Transnistria: „Doar în UE va avea garantată siguranţa de care are nevoie”.

332 afișări
Imaginea articolului Negrescu cere PE accelerarea aderării Republicii Moldova la UE în contextul provocărilor din Transnistria

„Solicit Comisiei Europene să asiste suplimentar Republica Moldova în vederea obţinerii statutului de candidat la Uniunea Europeană şi implementarea unui parcurs accelerat spre integrare. Doar în Uniune, Republica Moldova va avea garantată siguranţa de care are nevoie şi şansa la dezvoltare”, a explicat europarlamentarul Victor Negrescu.

Reprezentantul României în legislativul european a făcut apel la calm şi a transmis un mesaj clar de sprijin şi de solidaritate cu cetăţenii din Republica Moldova.

„În ultima perioadă, în Transnistria, au apărut o serie de provocări menite să genereze o potenţială instabilitate în Republica Moldova. Nu trebuie să cădem în plasa celor care vor să pornească un nou conflict în regiune, dar trebuie să fim prudenţi şi să creştem atât sprijinul pentru Republica Moldova, cât şi prezenţa la faţa locului. Le transmit de aici, din plenul Parlamentului European, tuturor cetăţenilor din Republica Moldova, faptul că Europa şi România nu îi vor abandona! Aşa cum am mai spus-o în calitate de ministru, când am oferit asistenţă pentru integrare europeană Republicii Moldova, drumul său european nu poate fi blocat, pentru că aceasta este calea pentru dezvoltarea ţării şi un trai mai bun pentru cetăţeni”, a declarat eurodeputatul social-democrat Victor Negrescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici