Bădălău, declaraţie ofensatoare despre românii din străinătate: În Diaspora sunt 700.000 de oameni cu domiciliu, restul fiind „fetele alea de le duc ăştia” / Un deputat PNL îi cere demisia de la Senat | VIDEO

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că este „o nebunie” să se mărească numărul parlamentarilor de Diaspora, în străinătate fiind 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăştia”.

5724 afișări

„În afara faptului că e o discriminare, dânşii să voteze trei zile şi noi una... Mie nu poate să mi se dea un drept şi altuia nu. Noi trebuie să găsim formele prin care şi dânşii... Acum e discuţia pe câte locuri dăm în Diaspora. Dacă vreţi să puneţi pe listă şi Diaspora, cine nu vă lasă? Azi au patru cu doi. Ei au 700.000 de oameni, avem, care au domiciliul, paşapoartele alea cu domiciliul, care-s legale, restul, până la trei, cinci milioane, că se vehiculează tot felul, sunt fete alea de le duc ăştia, eu ştiu, nu ştiu, nu ilegal, da’...”, a declarat Niculae Bădălău într-o conferinţă de presă susţinută la Giurgiu.

El a mai spus că cei care vor majorarea numărului de parlamentari pentru Diaspora vor ”o nebunie”.

Până la ora transmiterii ştirii, Niculae Bădălău nu a putut fi contactat pentru a-şi explica declaraţia.

În august 2018 Niculae Bădălău a participat la o petrecere în timpul căruia lăutarii au cântat despre „naşul Bădălău” şi au jignit Diaspora.

„Să vă dea Dumnezeu sănătate. Pentru naşul Nicu Bădălău şi pentru tot PSD-ul. Naşule, să ştii că strofa nu e porno e un pic aşa... că şi ăştia a zis <<M...PSD>>> Lai, lai, lai, să vină Diaspora... hai, lai, lai, lai că noi ne pi...m pe ea”, a spus lăutarul la microfon.

 

Reacţia lui Bădălău: Discuţia a plecat de la câţi reprezentanţi ar trebui să aibă Diaspora

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a revenit, vineri, cu explicaţii, după ce a declarat anterior că sunt în străinătate 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăştia”, că declaraţia sa a fost înţeleasă greşit.

„Eu am spus-o şi încă o dată v-o repet, dacă s-a înţeles altceva decât am vrut să spun, regret, dar aşa cum, am rude, am prieteni, nu mi-a plăcuit niciodată demagogia şi cred că lucrurile ar trebui spuse corect, discuţia a plecat de la câţi reprezentanţi ar trebui să aibă Diaspora Eu m-am referit la partea legală, ca să ştim legal câţi oameni avem în străinătate. Eu respect oamenii de acolo, respect oamenii care muncesc, au dreptul să voteze, dar eu m-am referit la oamenii exact, ca să ştim câţi au dreptul să voteze", a declarat Niculae Bădălău, la Antena 3.

Un deputat PNL îi cere demisia de la Senat

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi îi solicită demisia lui Niculae Bădălău din funcţia de senator, după ce social-democratul a spus că sunt 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăştia”.

„Senatorul PSD Niculae Bădălău, care a spus azi că 700 de mii de români din străinătate se află acolo legal, restul până la 3-5 milioane fiind -fetele alea de le duc ăştia-, a jignit într-un mod intolerabil, după tradiţia deja consacrată a PSD, românii de peste hotare. Bădălău nu se află la prima ofensă la adresa Diasporei şi este clar că nu merită să îi mai reprezinte pe români în calitatea sa de senator. Ii cer de urgenţă demisia din funcţie”, a scris Raeţchi, pe Facebook.

Deputatul liberal susţine că social-democraţii sunt „exponenţi ai extremismului, populismului şi primitivismului în politică”.

„PSD nu se dezice: aceasta era atitudinea lor faţă de românii din Diaspora acum 5 ani de zile, la fel se comportă şi acum. Vă aminţi probabil ce spunea Ioan Rus, pe atunci ministru al Transporturilor, tot despre românii din străinătate: -Au poate 1.500 euro salariu, de banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă-. E imposibil să aştepţi reforme şi evoluţie de la PSD, sunt pur şi simplu incapabili. Sunt deja exponenţi ai extremismului, populismului şi primitivismului în politică şi, în câţiva ani, se vor lupta să atingă pragul electoral. Oameni care se comportă în sedinţele de partid ca nişte grupări interlope îşi extind, iată, brutalitatea şi vulgaritatea asupra cetăţenilor români”, a adăugat Raeţchi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bădălău,
diaspora,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici