Nicuşor Dan, întrebat dacă îl invită pe Cioloş în USR: Sunt pentru chestiuni stabile, pe termen lung

Liderul USR, Nicuşor Dan, a declarat marţi la emisiunea ''Votez cu mine'' de pe Gandul.info, întrebat dacă îl invită pe premierul Dacian Cioloş în partid, că este convins că acesta are nevoie de un timp de gândire şi că el este pentru ''chestiuni stabile şi pe termen lung''.

615 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan, întrebat dacă îl invită pe Cioloş în USR: Sunt pentru chestiuni stabile, pe termen lung

Nicuşor Dan, întrebat dacă îl invită pe Cioloş în USR: Sunt pentru chestiuni stabile, pe termen lung (Imagine: Marian Ilie / Mediafax Foto)

''Eu sunt pentru chestiuni stabile şi pe termen lung. Eu l-am auzit pe domnul Dacian Cioloş spunând că în afara alternativei care nu s-a concretizat pentru continuarea ca prim-ministru şi, în afara terminării mandatului său ca prim-ministru nu a reflectat asupra intrării într-un partid. Sunt convins că are nevoie de un timp de gândire. Ceea ce am spus noi, inclusiv în conferinţa de presă, am spus că în situaţia în care doreşte să vină în USR, uşa este deschisă. Dar, s-au terminat alegerile, începe o perioadă de construcţie, de activitate în Parlament, fiecare dintre noi are ce să facă şi, în măsura în care domnia sa va lua această decizie, uşa este deschisă'', a spus el, întrebat dacă îl invită pe Cioloş în USR.

Nicuşor Dan a precizat că va candida pentru a rămâne în continuare preşedinte al Uniunii Salvaţi România: ''Îmi doresc să fiu preşedintele acestui partid''.

El a expus priorităţile USR în Parlament.

''Vreau să deschidem foarte repede discuţia pe legile electorale, pentru că este foarte important (...) şi crearea unui sistem integrat al controlului achiziţiilor publice din România. (...) Am vrea să repunem în discuţie sistemul de legi electorale: alegerea primarilor în două tururi, existenţa partidelor locale, pragurile electorale, numărul de semnături, modul în care oamenii pot să voteze (...) Dar, problema serioasă pe care trebuie să o rezolvăm este ca oamenii care locuiesc fizic într-o localitate să poată să voteze'', a explicat Nicuşor Dan.

Liderul USR a dezvăluit că partidul a cheltuit în campanie în jur de 400.000 de euro.

''Cred că suma totală a fost undeva la 400.000 de euro. Am făcut un raport în urmă cu două săptămâni. Atunci am avut cifrele exacte. Au fost cam 400.000 de euro, din care am cheltuit cam 150.000 de euro în precampanie (...) Au venit din donaţii, două împrumuturi de 20-25.000 euro. Au fost foarte multe donaţii printr-un sistem făcut de o asociaţie, care ne-a oferit acest serviciu. Există un soft prin care cineva de la noi verifică identitatea persoanei şi îi dă voie să doneze în contul nostru'', a menţionat el.

PNL va discuta dacă îi va propune premierului Dacian Cioloş să se înscrie în PNL şi cum vor colabora cu acesta, a declarat, marţi, preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan, afirmând că această posibilitate nu s-a discutat până în prezent. "Vom discuta, este un aspect la care ne gândim şi voi propune să reflectăm pe viitor cum vom colabora cu Dacian Cioloş. Este un om care a avut, cel puţin pe domeniul educaţiei de care m-am ocupat, a avut nişte performanţe. Vom discuta care va fi rolul sau colaborarea cu Dacian Cioloş. Nu am discuta asta până acum", a declarat preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan, întrebată dacă îl va invita pe Dacian Cioloş să se înscrie în PNL.

Solicitată să comenteze declaraţia liderului PNL Călăraşi, Răducu Filipescu, potrivit căreia Dacian Cioloş a fost "o greşeală", Turcan a afirmat că este nevoie de discuţii şi dezbateri în partid.

Preşedintele demisionar al PNL Alina Gorghiu l-a invitat în repetate rânduri pe Dacian Cioloş să se înscrie în PNL, atât înaintea campaniei electorale, cât şi pe parcursului acesteia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici