Noul ministru al Comunicaţiilor, Delia Popescu, a depus jurământul la Palatul Cotroceni

Noul ministru al Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, Delia Popescu, a depus miercuri jurământul la Palatul Cotroceni.

922 afișări
Imaginea articolului Noul ministru al Comunicaţiilor, Delia Popescu, a depus jurământul la Palatul Cotroceni

Noul ministru al Comunicaţiilor, Delia Popescu, a depus jurământul la Palatul Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis nu a ţinut un discurs cu ocazia depunerii, la Palatul Cotroceni, a jurământului de învestitură a Deliei Popescu în funcţia de ministru al Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională. La evenimentul de la Palatul Cotroceni au fost prezenţi premierul Dacian Cioloş, dar şi unii membri ai Cabinetului.

Delia Popescu a fost propusă marţi de premierul Dacian Cioloş pentru a ocupa portofoliul de la Comunicaţii.

Ea a fost numită preşedinte al Agenţiei pentru Agenda Digitală a României în 2014, în timpul Guvernului victor Ponta. Anterior a fost vicepreşedinte al Centrului Naţiaonal de Management pentru Societatea Informaţională, instituţie subordonată Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, care gestionează, operează şi dezvoltă sisteme informatice destinate guvernării electronice (SEAP, SAET, SEN, SNEP).

Noul ministru activează în domeniul e-guvernării din anul 2003, ocupându-se de dezvoltarea şi implementarea sistemelor informatice destinate furnizării serviciilor publice electronice atât pentru cetăteni cât şi pentru mediul de afaceri (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice-SEAP, Sistemul Informatic de Atribuire Electronică în transporturi-SIAE, Punctul de Contact Unic electronic – PCUe, Sistemul Naţional Electronic de Plată online taxe şi impozite – SNEP).

În perioada 2008-2009 a fost director al departamentului documentare tehnică în cadrul Agenţiei pentru Serviciile Societăţii Informaţionale, instituţie publică în subordinea Ministerului pentru Societatea Informaţională. Din 2007 până în 2008 a fost şef Serviciu Atribuire Electronică în Transporturi în cadrul Agenţiei pentru Serviciile Societăţii Informaţionale. Din 2013 este membru în Consiliul INIS-Infrastructura Naţională pentru Informaţii Spaţiale privind datele spaţiale.

Delia Popescu s-a născut la Bucureşti în data de 22 noiembrie 1978 şi este necăsătorită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici