Numele lui Florin Georgescu, prim-viceguvernator BNR, este vehiculat ca premier PSD-ALDE/ Dragnea, întrebat dacă menţine intenţia ca premierul să aibă carnet PSD: Categoric, şi nu de o zi-două

Numele prim-viceguvernatorului BNR Florin Georgescu este vehiculat ca prezumtivă propunere de premier din partea coaliţiei PSD-ALDE, el fiind una dintre "variantele" de lucru luate în calcul de preşedintele PSD Liviu Dragnea, au menţionat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse politice. Ulterior, liderul PSD Liviu Dragnea a fost întrebat dacă îşi menţine intenţia ca acesta să aibă carnet de membru, liderul social-democrat răspunzând: "Da, categoric, şi nu de o zi-două".

12670 afișări
Imaginea articolului Numele lui Florin Georgescu, prim-viceguvernator BNR, este vehiculat ca premier PSD-ALDE/ Dragnea, întrebat dacă menţine intenţia ca premierul să aibă carnet PSD: Categoric, şi nu de o zi-două

Numele lui Florin Georgescu, prim-viceguvernator BNR, este vehiculat ca premier PSD-ALDE (Imagine Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

Liderul PSD Liviu Dragnea, a creionat, anterior, portretul premierului pe care îl va propune preşedintelui Klaus Iohannis, el menţionând că acesta va fi "bărbat", dar şi membru PSD, cu carnet de partid.

Dragnea a mai spus că niciuna dintre variantele vehiculate până acum în presă nu va fi premier.

Florin Georgescu nu are carnet de partid şi nu este membru PSD, el fiind membru al conducerii BNR, iar numele său a mai fost vehiculat în cursul săptămânii trecute de presă pentru poziţia de premier.

Dragnea, întrebat dacă va supune votului CExN numele premierului: Voi cere mandat

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a fost întrebat, marţi, dacă va supune votului Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD numele premierului cu care se va merge la consultările de la Cotroceni, el arătând că va încerca să "îşi exercite autoritatea" şi că "va cere mandat".

"Mâine o să încerc să îmi exercit autoritatea şi să cer mandat din partea colegilor mei şi sper să am acest vot", a răspuns Dragnea.

Întrebat, ulterior, dacă va cere acest mandat membrilor CExN fără a le spune care va fi numele premierului cu care se va merge la Cotroceni, Dragnea a răspuns: "Daţi-mi voie să le spun lor".

CExN al PSD a fost convocat pentru miercuri la ora 9.00, înaintea consultărilor, unde PSD a fost invitat la ora 11.00.

Cel mai probabil, Dragnea nu va dezvălui numele premierului cu care va merge la Cotroceni, ci va cere un mandat, respectiv un cec în alb, pentru a discuta, respectiv negocia în cadrul consultărilor cu şeful statului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici