Oana Mizil a anunţat că demisionează din PSD: Nu m-am consultat cu Marian Vanghelie, dar e alături de mine

Deputatul Oana Mizil a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că demisonează din PSD, ea susţinând că judeţul Călăraşi - unde a fost preşedinte al organizaţiei PSD, funcţie din care a fost schimbată în urma deciziei BPN - "a fost vândut la propriu" PNL de către PSD.

2732 afișări
Imaginea articolului Oana Mizil a anunţat că demisionează din PSD: Nu m-am consultat cu Marian Vanghelie, dar e alături de mine

Oana Mizil (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

"Am intrat în politică cu convingerea că pot face ceva pentru oameni şi ştiţi foarte bine că port un nume politic şi chiar am fost crescută ca să pot să fac ceva pentru oameni. Nu m-am sfătuit în acel moment nici cu domnul Vanghelie, cu nimeni altcineva, când am intrat în politică. A fost decizia mea personală", a răspuns ea, întrebată dacă s-a sfătuit cu Vanghelie înainte de a-şi da demisia din PSD.

Oana Niculescu Mizil a arătat că ea şi Marian Vanghelie au două cariere individuale, independente, în viaţa politică românească şi că el îi respectă decizia.

"Este alături de mine, aşa cum şi eu sunt alături de dânsul în tot ce va face", a adăugat parlamentarul.

"Eu consider că, pur şi simplu, am fost mazilită şi nici asta nu ar fi fost important dacă sacrificiul carierei mele politice s-ar fi făcut pentru binele călărăşenilor, dar consider că judeţul Călăraşi a fost vândut la propriu de PSD-PNL în defavoarea intereselor călărăşenilor şi ale membrilor PSD", a arătat deputatul.

Ea a criticat faptul că PSD a acceptat egalitate cu PNL în judeţul Călăraşi, deşi PSD a câştigat alegerile în acest judeţ, fapt care a determinat nemulţumire în rândul soc-democraţilor.

Oana Mizil a susţinut că s-au făcut alianţe la nivel local doar pentru interese personale. "Eu nu vreau să omor organizaţia PSD Călăraşi pentru interese personale", a subliniat deputatul.

Întrebată dacă prin demisia sa se vor linişti lucrurile în judeţul Călăraşi, aceasta a răspuns negativ.

Arătând că a fost un soldat ascultător al partidului, Oana Niculescu Mizil şi-a declarat convingerea că plecarea sa din acest partid nu va fi considerată trădare.

Întrebată pe cine vede la conducerea PSD Călăraşi, ea l-a nominalizat pe Doru Ioan Tărăcilă, despre care a afirmat că este un foarte bun organizator, care se poate lupta pentru interesele PSD într-o luptă deschisă şi corectă cu Răducu Filipescu, preşedintele CJ Călăraşi.

Întrebată dacă are sfaturi pentru Doru Ioan Tărăcilă aceasta a răspuns negativ. "Nu am sfaturi pentru domnul Tărăcilă, are o experienţă de o viaţă în PSD şi ştie ce are de făcut. Se poate lupta domnul Tărăcilă, cred, inclusiv cu conducerea PSD", a opinat Oana Niculescu Mizil.

Întrebată dacă a optat să se alăture unei alte formaţiuni politice, Oana Mizil a răspuns negativ, menţionând că va lua o decizie în cel mai scurt timp, "în câteva zile".

"În momentul acesta nu negociez cu nimeni", a arătat deputatul, adăugând însă că, la jumătate de oră după ce a fost înlăturată de la conducerea PSD Călăraşi, a primit oferte de la toate partidele politice în afară de USL, inclusiv de la PDL.

Oana Mizil a arătat că va lua o decizie în acest sens după ce va "negocia" cu călărăşenii.

Biroul Permanent al PSD a decis, luni, să adopte o recomandare către Comitetul Executiv, de înlocuire a Oanei Mizil de la conducerea PSD Călăraşi.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, că decizia demiterii liderului organizaţiei de Călăraşi, Oana Mizil, votată în BPN, va fi ratificată de CNEx, el arătând că nu are nimic să-i reproşeze acesteia şi că această decizie nu trebuie discutată cu Marian Vanghelie.

"Decizia nu trebuie discutată de nimeni cu domnul Vanghelie. Decizia s-a votat, după cum ştiţi, în BPN şi va fi ratificată la Comitetul Executiv. Eu nu am niciun fel de reproş de făcut doamnei Mizil. A fost o decizie luată pentru a a organiza mai bine efortul USL de a câştiga alegerile locale", a spus Ponta.

Vicepreşedintele PSD Marian Vanghelie a declarat, miercuri, că va purta cu liderul social-democrat Victor Ponta "toate discuţiile" referitoare la demiterea Oanei Mizil din funcţia de şef al organizaţiei de Călăraşi, el arătând că nu cunoaşte motivele pentru care aceasta a fost demisă.

Întrebat care sunt motivele demiterii Oanei Mizil de la preşedinţia PSD Călăraşi, Vanghelie a răspuns: "Nu ştiu, eu nu am participat la BPN-ul de luni, o să port toate discuţiile cu preşedintele partidului".

Vanghelie a spus că "este o situaţie puţin mai complexă" şi a arătat că nu ar dori să răspundă la această întrebare pentru că nu ar vrea să se "interpreteze".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici