Oficialul german Gunther Krichbaum: Îl susţin pe Predoiu la Capitală, este expresia dorinţei lui Merkel

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundenstag, Gunther Krichbaum, a declarat, joi, că îl susţine pe Cătălin Predoiu la Primăria Capitalei, afirmând că susţinerea sa este „expresia dorinţei” CDU şi a Angelei Merkel şi că Germania este interesată de lupta împotriva corupţiei.

14146 afișări
Imaginea articolului Oficialul german Gunther Krichbaum: Îl susţin pe Predoiu la Capitală, este expresia dorinţei lui Merkel

Oficialul german Gunther Krichbaum: Îl susţin pe Predoiu la Capitală, este expresia dorinţei lui Merkel

"Ne cunoaştem de ani de zile, aşa. Puteţi fi foarte siguri că tot ce spun acum despre România este expresia dorinţelor grupului parlamentar din care fac parte CDU şi, ca să răspund la întrebarea dumneavoastră, este şi expresia dorinţei doamnei Merkel", a declarat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundenstag, Gunther Krichbaum, la Bucureşti, întrebat dacă susţinerea declarată pentru candidatul PNL la Primăria Capitalei este expresia dorinţei grupului parlamentar din care Gunther Krichbaum face parte sau chiar a cancelarului german, Angela Merkel.

Gunther Krichbaum a afirmat că liberalul Cătălin Predoiu poate garanta existenţa statului de drept care este de interes major pentru investitorii germani.

"Dezvoltarea infrastructurii şi lupta împotriva corupţiei sunt absolut necesare pentru atragerea de noi investiţii. Investitorii germani sunt interesaţi de (..) statul de drept. Eu ştiu foarte bine şi noi ştim foarte bine în grupul parlamentar că domnul Predoiu poate garanta acest lucru", a spus oficialul german, afirmând că arestarea primarului suspendat al Capitalei Sorin Oprescu a putut fi citită şi în ziarele din Germania.

"Credeţi că este o invitaţie pentru investitorii germani faptul că atunci când vin în România ei ştiu că trebuie să aducă bani şi nu pe căile legale, ci prin corupţie?", a întrebat Gunther Krichbaum.

Oficialul german a apreciat că ce s-a întâmplat în cazul Hexi Pharma a fost parte "din istoria foarte lungă a corupţiei din România".

Gunter Krichbaum a mai spus că în cazul incendiului de la Colectiv corupţia a fost de două ori de vină pentru că "victimele de la Colectiv au fost tratate în spital cu materiale care au fost neconforme din cauza corupţiei".

"Scandalul pe care l-am putut observa cu toţii în contextul incendiului de la Colectiv ar fi putut fi evitat dacă nu ar fi fost vorba despre corupţie la mijloc. Deci corupţia este de două ori de vină aici pentru că victimele de la Colectiv au fost tratate în spital cu materiale care au fost neconforme din cauza corupţiei", a mai spus Gunter Krichbaum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici