Oprescu: Nu revin în PSD, sper ca în partid să fie o reformă reală

Primarul general al Capitalei a spus, vineri, că nu revine în Partidul Social Democrat şi că speră ca în PSD să fie o reformă reală, anunţul fiind făcut după ce senatorul Miron Mitrea şi-a anunţat candidatura la şefia partidului şi a arătat că ar dori ca Oprescu să facă parte din echipa sa.

19 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Nu revin în PSD, sper ca în partid să fie o reformă reală

Oprescu: Nu revin în PSD, sper ca în partid să fie o reformă reală (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Cred cu tărie că este nevoie de o strategie puternică de refacere a unui partid care odată a reprezentat o stângă puternică. Cred cu tărie că acest partid poate să aibă un viitor şi sunt convins că voi colabora la fel de bine ca şi cu ceilalţi reprezentanţi ai celorlalte partide politice. Sper ca în PSD să fie făcută o reformă reală", a declarat Oprescu, răspunzând unor întrebări ale jurnaliştilor, în timpul prezentării bilanţului activităţii Primăriei Capitalei pe anul 2009.

Întrebat de ce Miron Mitrea a declarat că l-ar vrea în echipa sa, Oprescu a răspuns: "Trăirile mele sunt ale mele. Nu poate să existe un om care să cunoască interiorul mental ...".

Oprescu a precizat că îl va ajuta pe Miron Mitrea cu acelaşi respect cu care i-a ajutat şi pe alţii, în domenii ca social, cultural, profesional.

"Eu mi-am ales deja o cale, merg pe ea, am ceva de făcut. De multe ori s-a dovedit că hotărârea politică viciază hotărârea administrativă", a mai spus Oprescu.

El a ţinut să precizeze că a plecat singur din PSD, nu a fost dat afară.

"Eu am plecat atunci când am văzut că derapajele nu pot fi surmontate. Nu m-a dat nimeni afară", a declarat Oprescu.

Întrebat dacă va sprijini şi alţi membri din PSD, Oprescu a declarat că şi-a manifestat şi îşi manifestă simpatia pentru "oameni care sunt în stare şi pot să câştige", însă a subliniat că decizia o vor lua membrii partidului, şi nu susţinerea acordată de el unor persoane.

Senatorul PSD Miron Mitrea şi-a anunţat, vineri, oficial candidatura la preşedinţia partidului.

Mitrea a precizat că şi-ar dori să îi aibă în echipă pe Adrian Severin, Marian Sârbu, Cristian Diaconescu, chiar şi pe Sorin Oprescu, el menţionând despre primarul Capitalei că acesta a făcut o declaraţie publică în care vorbea despre revenirea în partid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici