Oprescu: Sunt în faza de discuţii pentru o mişcare socială care să mă susţină inclusiv electoral

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri seară, la Antena 3, că este în faza de discuţii pentru creearea unei "mişcări sociale", bazate pe o ideologie, care să îi asigure un sprijin mai larg, inclusiv de natură electorală, el precizând că Octav Cozmâncă nu este angrenat în acest proiect.

13 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Sunt în faza de discuţii pentru o mişcare socială care să mă susţină inclusiv electoral

Oprescu: Sunt în faza de discuţii pentru o mişcare socială care să mă susţină inclusiv electoral (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Sunt în faţa de discuţii, nu pentru a face un partid, ci pentru a crea o mişcare din asta socială, bazându-mă pe necesitatea de a avea oameni care să împărtăşească aceleaşi idei cu mine", a spus Oprescu, răspunzând unei întrebări referitoare la proiectul politic pe care îl are în vedere.

El a precizat că această mişcarea socială ar trebui să vorbească despre influenţa prea mare a politicii în viaţa de zi cu zi, respectiv în actul adminstrativ, proiectul având în vedere o susţinere mai largă în ceea ce priveşte această idee.

Oprescu a spus că este în discuţii pe această temă cu oameni cu o cultură normală, care au trecut prin viaţă, foarte tineri şi care i-au spus că ar veni lângă el dacă ar crea o mişcare de acest gen.

Întrebat dacă această "mişcare socială" este o platformă care ar putea să vireze într-o zonă electorală, Oprescu a spus: "Am spus deschis că mă gândesc la acest lucru pentru a avea un sprijin mai larg".

El a susţinut că Octav Cozmâncă nu are legătură cu această construcţie, cei doi fiind separaţi de o serie de lucruri în care cred sau nu.

Întrebat la ce se referă, Oprescu a spus că el crede că PSD tinde să se reformeze şi că, în aceste circumstanţe, alte formaţiuni de stânga nu vor avea mare succes.

Oprescu a mai spus că încă nu a ajuns la problema finanţării "mişcării sociale", importantă fiind, în opinia sa, problema ideologică.

"E în faza de sâmbure, nici nu caut să-l sparg, îi dau târcoale", a spus Oprescu despre "mişcarea socială" la care se gândeşte.

Oprescu a dat asigurări că aceasta nu se va transforma în partid, el precizând, la insistenţele moderatorilor, că, dacă acest lucru se va întâmpla, va explica public faptul că aşa a gândit în acest moment.

Fostul lider social-democrat Octav Cozmâncă a transmis, vineri, o scrisoare conducerii PSD, în care arată că partidul se îndreaptă spre un dezastru total, iar "grupul Geoană" l-a dus de la poziţia de lider la un partid de mâna a doua şi cere celor vinovaţi de situaţie să demisioneze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici