Orban: Solicităm abrogarea de urgenţă a OUG 114/20118. Statul a pierdut de pe urma deciziilor tembele ale Guvernului

PNL solicită abrogarea OUG 114/2018 privind măsurile fiscale, a anunţat miercuri liderul PNL, Ludovic Orban, care a adăugat că respingerea legii va putea fi posibilă în cadrul sesiunii extraordinare parlamentare.

4055 afișări
Imaginea articolului Orban: Solicităm abrogarea de urgenţă a OUG 114/20118. Statul a pierdut de pe urma deciziilor tembele ale Guvernului

Orban: Solicităm abrogarea de urgenţă a OUG 114/20118. Statul a pierdut de pe urma deciziilor tembele ale Guvernului

„Companiile din energie au pierdut aproape 10 procente din valoarea lor de pe bursă. La marea majoritate a acestor companii acţionarul e statul. Mai bine zis statul a pierdut de pe urma deciziilor tembele ale Guvernului. Pierzând statul evident că pierde fiecare cetăţean.(...) Avocatul poporului nici până astăzi nu ne-a dat un răspuns. Foarte multe companii din energie îşi vor pierde profitabilitatea şi multe dintre ele vor intra pe pierdere. Singura soluţie pentru a-şi menţine profitabilitatea va fi soluţia, dacă le va fi permisă, să crească tarifere. Astfel se va duce la o creştere a preţului pentru consumatorul final Rezultatul OUG 114/2018 va fi catastrofal. Solicităm abrogarea de urgenţă a OUG 114/2018 şi considerăm că în cazul sesiunii extraordinare pe lângă dezbaterea legii privind recursul compensatoriu este necesară adoptarea de urgenţă a unei legi de respingere a OUG 114”, a declarat Ludovic Orban în cadrul unei conferinţe de presă.

Guvernul a adoptat, pe 21 decembrie, OUG privind măsurile fiscale, numită şi OUG privind „taxa pe lăcomie”.

Principalele prevederi: Preţul la gaze şi energie electrică va fi plafonat pentru 3 ani de zile; impozitarea activelor băncilor dacă ROBOR este mai mare de 2%; mişcorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1% şi majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici