Parlamentarii PSD şi ai UNPR nu au luat cuvântul la dezbaterile asupra moţiunii de cenzură

Parlamentarii PSD şi ai UNPR nu au luat cuvântul, luni, în Parlament, la dezbaterile asupra moţiunii de cenzură, unde liderul PDL Vasile Blaga a spus că Victor Ponta va mânca popcorn vreme îndelungată după 16 noiembrie, după ce Klaus Iohannis va ajunge preşedinte.

103 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii PSD şi ai UNPR nu au luat cuvântul la dezbaterile asupra moţiunii de cenzură

Parlamentarii PSD şi ai UNPR nu au luat cuvântul la dezbaterile asupra moţiunii de cenzură (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, i-a spus premierului, în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură iniţiate de ACL, că Victor Ponta nu va scăpa de ceea ce îi este frică.”De ce ţi-e frică, Victore, nu scapi! În 16 noiembrie, preşedinte va fi Klaus Iohannis! Şi va urma să mănânci floricele şi popcorn vreme îndelungată!”, a arătat liderul PDL.

Blaga a susţinut că de când Ponta este premier au fost emise 20 de ordonanţe de urgenţă şi 60 de ordonanţe simple. „De când sunteţi prim-ministru, aţi dat 250 de orodonanţe de urgenţă şi 60 simple, adică o ordonanţă de urgenţă la 72 de ore”, a adăugat lidetul PDL, care a mai spus că ordonanţa de urgenţă referitoare la traseismul politic „confirmă spaima lui Victor Ponta şi a PSD că ar putea pierde alegerile”.

Blaga le-a cerut parlamentarilor care doresc alegeri corecte să voteze moţiunea.

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu la afirmat, în plenul Parlamentului, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că premierul Victor Ponta trece printr-o perioada "de panică" şi l-a întrebat în numele PNL dacă îi este atât de teamă că va pierde alegerile prezidenţiale încât a ajuns să-i fie "frică" "până şi de propria identitate".

Stănescu a spus că Ponta a făcut în ultima vreme gesturi politice şi a luat decizii care dovedesc că îi este teamă că va pierde alegerile.

„Aţi făcut în ultima vreme gesturi politice şi aţi adoptat decizii care dovedesc că vă este teamă că treceţi printr-o perioadă de panică, că ascundeţi lucruri grave. De ce vă este teamă, ce ascundeţi de fapt? Cum altfel decât prin teamă poate fi justificată precipitarea dumneavoastră de a modifica în ultimul an, înaintea alegerilor prezidenţiale, legislaţia alegerilor prezidenţiale?”, a spus Sorin Roşca Stănescu.

“Vă întreb în numele marelui PNL: Cât de teamă vă este că veţi pierde? Ce ascundeţi, domnule Ponta, atât de grav încât reacţionaţi în exces ca un om atins de panică? Nu cumva frica ajunge atât de departe încât aţi ajuns să vă temeţi până şi de propria identitate ?”, a mai spus senatorul PNL.

Deputatul PNL Ludovic Orban l-a criticat pe premier, arătând că Victor Ponta a devenit „un mincinos desăvârşit încât ar fi capabil să păcălească şi detectorul de minciuni”.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că partidele care au iniţiat moţiunea de cenzură au refuzat să semneze pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, ceea ce ar dovedi "ipocrizia" acestei moţiuni.

„Preşedinţii partidelor care şi-au unit eforturile pe textul actualei moţiuni au refuzat să semneze iniţiativa mea de suspendare a preşedinetul României, înainte să dau publicităţii expunerea de motive care a stat la baza demersului. Au refuzat nu pentru că Traian Băsescu nu a încălcat Constituţia, nu pentru că nu erau informaţi de faptele penale din familia preşedintelui şi la care în cel mai fericit caz domnia sa a devenit complice prin inacţiune.(...) Prin faptul că am adus în discuţie iniţiativa mea de suspendare a preşedintelui am vrut să scot în evidenţă ipocrizia acestei moţiuni, nu vă interesează statul de drept”, a spus Tăriceanu.

Senatorul PDL Mihai Răzvan Ungureanu, care a fost felicitat de ziua sa de naştere de preşedintele de şedinţă Valeriu Zgonea, a spus că „cineva îşi bate joc de primul ministru” prin organizarea lansării candidaturii la Arena Naţională printr-o manifestare „demnă de Coreea de Nord”, iar deputatul UDMR LaLaszlo Borbely precizat că UDMR nu va susţine moţiunea de cenzură iniţiată de ACL, pe care o consideră „un fel de joc de gleznă înainte campania electorală”.

Borbely a vorbit despre faptul că UDMR a ales întotdeauna după 1990 calea dialogului şi a parlamentarismului şi că este un drept câştigat acela de a supune dezbaterii publice proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc.

Deputatul PC Damian Florea a precizat că opoziţia a încercat „alba-neagra” prin moţiunea de cenzură, pe care conservatorii nu o votează.

Parlamentarii urmează să se pronunţe prin vot secret cu bile asupra moţiunii de cenzură iniţiate de ACL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici