PDL vrea să negocieze cu PNL pentru viitoarea guvernare

Liderii PDL s-ar putea întâlni, chiar în această săptămână, cu membri ai conducerii PNL, pentru a negocia realizarea unei majorităţi parlamentare care să formeze viitorul guvern, după alegerile parlamentare, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse democrat-liberale.

15 afișări
Imaginea articolului PDL vrea să negocieze cu PNL pentru viitoarea guvernare

PDL vrea să negocieze cu PNL pentru viitoarea guvernare

Surse din conducerea PDL au precizat că liderii democrat-liberali vor să iniţieze, chiar începând cu aceste zile, negocieri cu membri ai conducerii PNL, pentru a realiza o formulă politică care să garanteze majoritatea parlamentară a viitorului guvern.

Potrivit surselor citate, până în prezent au existat numai "tatonări la nivel de principiu" între "factorii de decizie" ai PDL şi PNL. Acestea au adăugat însă că este nevoie de întâlniri care să contureze punctele de vedere comune ale celor două partide, în vederea viitoarei guvernări.

"Au greşit şi ei faţă de noi. Noi recunoaştem că nici noi nu suntem îngeri. Am avut şi noi greşelile noastre. Am învăţat şi noi, şi ei, din greşeli. Lucrurile se pot îndrepta, fără patimă şi fără politicianism", susţin sursele din conducerea PDL.

Acestea au mai spus că deocamdată nu s-a discutat despre problema refacerii Alianţei DA: "Este prematur. Şi, oricum, acest for politic nu a fost desfiinţat juridic. Alianţa nu a fost denunţată de niciuna dintre formaţiunile componente, astfel că ea există încă teoretic, la nivel juridic. Dar nu s-a discutat acest aspect juridic".

Sursele democrat-liberale susţin că există o serie de "diferenţe ireconciliabile" în acest moment între PSD şi PDL, referitoare la măsurile economice şi fiscale pe care cele două formaţiuni le preconizează.

De asemenea, democrat-liberalii spun că "PSD este adevăratul adversar al PDL, din punct de vedere doctrinar, dar în PSD sunt şi adevăraţii adversari ai PDL, din punct de vedere uman".

"Cea mai bună soluţie pentru România este o dreaptă la guvernare şi o stângă în opoziţie. Între PDL şi PNL sunt apropieri certe la nivel economic şi fiscal, iar acestea trebuie valorificate în continuare", au mai spus sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici