Peste 100 de milioane de lei pentru susţinerea organizaţiilor minorităţilor naţionale

Guvernul a decis, miercuri, prin Hotărâre, alocarea sumei de 107,5 milioane lei minorităţilor naţionale, pentru finanţarea proiectelor şi programelor interetnice şi de combatere a intoleranţei.

90 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de milioane de lei pentru susţinerea organizaţiilor minorităţilor naţionale

Peste 100 de milioane de lei pentru susţinerea organizaţiilor minorităţilor naţionale

”Din suma totală de 107,5 milioane lei prevăzută în bugetul de stat pe anul 2017, 105 milioane lei sunt alocate pentru sprijinirea organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, pentru iniţierea şi organizarea unor evenimente culturale şi ştiinţifice, precum seminarii, colocvii, dezbateri, simpozioane. Aceste evenimente au scopul să ofere cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale din România oportunitatea de a se manifesta în domeniile culturii, religiei, educaţiei, vieţii politice. Mai exact, banii sunt repartizaţi celor 18 organizaţii ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale reprezentate în Parlament şi membre ale Consiliului Minorităţilor Naţionale, care primesc anual fonduri bugetare pentru a fi sprijinite să funcţioneze şi să desfăşoare activităţi de păstrare a tradiţiilor, limbii şi culturii proprii”, se arată într-un comunicat de presă al Executivului.

Potrivit sursei citate, alte 2,5 milioane lei sunt alocate pentru finanţarea şi realizarea de activităţi şi proiecte interetnice, de promovare a identităţii culturale, lingvistice, religioase şi a drepturilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor religioase, precum şi de combatere a intoleranţei, realizate de Departamentul pentru Relaţii Interetnice, la iniţiativa sa sau în parteneriat cu structuri din ţară şi din străinătate.

Sumele sunt prevăzute în bugetul Secretariatului General al Guvernului care execută operaţiunile financiare destinate sprijinirii organizaţiilor, potrivit protocolului încheiat de acestea şi Departamentul pentru Relaţii Interetnice.

Citeşte şi: grindeanu aparare
Citeşte şi: grindeanu autostrăzi

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici