Plenul reunit al Parlamentului, convocat marţi la ora 13.00 pentru mesajul adresat de premierul Ponta

Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului au decis, luni seară, convocarea şedinţei de plen reunit, marţi, la ora 13 pentru mesajul adresat de prim-ministrul Victor Ponta pe tema poziţiei României în privinţa bugetului UE 2014-2020, iar deputaţii vor dezbate în plen cazul Trăşculescu la ora 12.

889 afișări
Imaginea articolului Plenul reunit al Parlamentului, convocat marţi la ora 13.00 pentru mesajul adresat de premierul Ponta

Plenul reunit al Parlamentului, convocat marţi la ora 13.00 pentru mesajul adresat de premierul Ponta (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat, că şedinţa de plen reunit pentru mesajul premierului a fost convocată pentru marţi, de la ora 13.00, urmând ca după prezentarea poziţiei Guvernului să aibă loc dezbateri cu privire la mandatul de negociere la Consiliul European.

"Fac un apel la toţi senatorii şi deputaţii care sunt încă în exerciţiul mandatului să vină mâine la ora 12.00 la Camera Deputaţilor şi la ora 13.00 la plenul reunit pentru a-şi exercita dreptul de vot şi a participa la aceste două dezbateri extrem de importante", a declarat Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a susţinut că "aceeaşi metodă" a fost folosită în ceea ce priveşte mandatul pentru Consiliul European de către toate Parlamentele naţionale, începând cu cel britanic.

El şi-a exprimat speranţa că marţi Parlamentul va adopta o hotărâre sau o rezoluţie pe această temă, deoarece "fiecare reprezentant al României trebuie să aibă un mandat şi să se obişnuiască că va avea un mandat din partea Parlamentului".

"Doresc ca mâine toţi parlamentarii României să fie prezenţi, să avem cvorum şi să putem să luăm o decizie după punctul de vedere exprimat de prim-ministrul României pe această temă extrem de sensibilă şi delicată", a mai susţinut Zgonea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici