Plevneliev: Ne bucură eficienţa României în lupta anticorupţie, prietenii români au cu ce se lăuda

Preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev a declarat, vineri, întrebat despre "formula României pentru a umple închisorile cu politicieni şi de ce nu se întâmplă acest lucru şi în Bulgaria”, că îl bucură eficienţa autorităţilor române în lupta anticorupţie, prietenii români având cu ce se lăuda.

304 afișări
Imaginea articolului Plevneliev: Ne bucură eficienţa României în lupta anticorupţie, prietenii români au cu ce se lăuda

Plevneliev: Ne bucură eficienţa României în lupta anticorupţie, prietenii români au cu ce se lăuda (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Reprezentantul presei bulgare a întrebat în cadrul conferinţei de presă comune a celor doi şefi de stat ”care este formula României pentru a umple închisorile cu politicieni şi de ce nu se întâmplă acest lucru şi în Bulgaria”.

”Noi ne bucurăm de eficienţa şi independenţa pe care autorităţile române o demonstrează, în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei la nivel înalt. Prietenii noştri români au cu ce să se laude şi aici, Bulgaria, în mod categoric rămâne în urmă”, a spus Rosen Plevneliev.

Preşedintele bulgar a mai spus că, în acelaşi timp, ”dacă se are în vedere sistemul de drept în ansamblu, în Bulgaria, atunci această ţară are peste 860 de decizii în instanţă, peste 95% dintre acestea sunt confirmate ca decizii a următoarei instanţe şi asta înseamnă o eficienţă şi o corectitudine”.

”Din alt punct de vedere, avem probabil 100 de procese de importanţă internaţională şi naţională, care, din păcate, Bulgaria în momentul de faţă dă dovadă de ineficienţă. Se amână şi din păcate, aici, în aceste procese de importanţă semnificativă pentru societate, avem ce să îmbunătăţim”, a spus preşedintele Republicii Bulgaria.

El a mai arătat că se bucură de faptul că Parlamentul de la Sofia a adoptat cu majoritate, o strategie pentru continuarea reformei în justiţie.

”Aştept paşi concreţi, acţiuni concrete, văd semnale pozitive în sistemul judiciar din Bulgaria, având în vedere deciziile care s-au luat în ultima perioadă în CSM, care erau de inimaginat în ultima perioadă, pentru înlăturarea unor judecători”, a mai spus preşedintele Bulgariei, precizând că această vizită îi oferă ocazia de a vedea cum ”prietenii români au reuşit să înfiinţeze o Procuratură independentă”.

Potrivit preşedintelui Rosen Plevneliev, ”oamenii aşteaptă aceste lucruri, ei văd tot ce se întâmplă şi este importat ca justiţia să îşi menţioneze problemele şi lucrurile să meargă înainte”.

”Noi putem şi în Bulgaria să obţinem aceste rezultate, este necesar şi un curaj”, a mai comentat preşedintele Bulgariei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici