PMP: Visul cel mare a lui Dragnea de a rămâne în libertate pune în pericol finanţările europene. Acum a venit NUCLEARA

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, joi, că ”visul” al lui Liviu Dragnea periclitează finanţările europene pentru România. El îl acuză pe liderul PSD că vrea să-şi subordoneze justiţia şi presa şi pe Dăncilă că îi minte pe liderii europeni că în România este respctat statulul de drept.

1068 afișări
Imaginea articolului PMP: Visul cel mare a lui Dragnea de a rămâne în libertate pune în pericol finanţările europene. Acum a venit NUCLEARA

PMP: Visul cel mare a lui Dragnea de a rămâne în libertate pune în pericol finanţările europene

”<Nucleara>: Fonduri europene condiţionate de independenţa justiţiei. Visul cel mare al lui Liviu Dragnea de a rămâne în libertate pune în pericol finanţările europene ale întregii Românii. În disperarea sa, liderul PSD încercă să îşi subordoneze justiţia şi presa, în timp ce Viorica Dăncilă îi minte în faţă pe liderii europeni că în România este respectat statul de drept. Iată că acum a venit <nucleara> – Parlamentul European condiţionează acordarea de fonduri europene de independenţa justiţiei şi combaterea corupţiei. Pentru ca România să nu îşi rateze iremediabil şansele de dezvoltare, Liviu Dragnea şi ai lui trebuie să fie înlăturaţi de la putere cât mai curând”, a scris pe Facebook Eugen Tomac.

Guvernele statelor membre ale Uniunii Europene care se implică în afaceri judiciare sau nu combat eficient fraudele şi actele de corupţie vor risca suspendarea fondurilor comunitare, conform unui proiect de rezoluţie aprobat joi de Parlamentul European.

"Asistată de un grup de experţi independenţi, Comisia Europeană va avea sarcina de a depista «deficienţe generalizate în privinţa statului de drept» şi va decide măsuri care ar putea include suspendarea plăţilor efectuate prin bugetul UE sau reducerea prefinanţării", se arată în proiectul aprobat joi de Parlamentul European cu 397 de voturi pentru, 158 împotrivă şi 69 de abţineri.

Planul va fi implementat doar dacă va fi aprobat după negocieri de Parlamentul European şi de Consiliul European.

Imediat ce un stat membru sancţionat va remedia problemele identificate de Comisia Europeană, Parlamentul European şi Consiliul UE pot hotărî deblocarea fondurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici