PNL: Tentativa de lovitură de stat eşuată despre care vorbeşte Dragnea relevă tulburări personale

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a declarat miercuri că afirmaţiile lui Liviu Dragnea despre tentativa de lovitură de stat eşuată reprezintă de fapt „tulburări personale care necesită un control de specialitate”.

125 afișări
Imaginea articolului PNL: Tentativa de lovitură de stat eşuată despre care vorbeşte Dragnea relevă tulburări personale

PNL: Tentativa de lovitură de stat eşuată despre care vorbeşte Dragnea relevă tulburări personale

„Liviu Dragnea să nu mai arunce în spaţiul public cu fumigene aşa cum jandarmii au aruncat cu gaze lacrimogene în populaţie. Prin lansarea publică a unor diversiuni neverosimile care frizează absurdul şi posibile tulburări paranoice, liderul PSD, Liviu Dragnea, încearcă să muşamalizeze intervenţia brutală nejustificată a forţelor de ordine asupra manifestanţilor paşnici şi să şteargă urmele autorilor acestei acţiuni violente. Amintim că preşedintele Camerei Deputaţilor comite în acest moment un abuz în serviciu prin refuzul de a convoca o sesiune extraordinară la solicitarea a unei treimi din numărul deputaţilor, conform prevederilor regulamentare. Îl somăm pe Liviu Dragnea să nu mai intoxice opinia publică cu fumigene diversioniste şi iasă din zona abuzului în serviciu şi în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor să convoace sesiunea extraordinară solicitată de Partidul Naţional Liberal pentru a afla adevărul despre reprimarea protestelor din 10 august. Tulburările publice organizate la care face referire Liviu Dragnea când vorbeşte despre o tentativă de lovitură de stat eşuată sunt mai degrabă tulburări personale care necesită un control medical de specialitate”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Acesta a susţinut că deşi au trecut 11 zile de la evenimentele mitingului de pe 10 august, nimeni nu şi-a asumat responsabilitatea pentru abuzurile jandarmilor.

„Suntem la 11 zile de la ultima mineriadă orchestrată de supuşii lui Liviu Dragnea din PSD şi din guvernul României împotriva opozanţilor care protestau în Piaţa Victoriei şi nimeni nu răspunde pentru abuzurile jandarmilor sau pentru escaladarea acţiunile huliganice din 10 august. În schimb, asistăm la o demonstraţie de sfidare şi tupeu din partea celor care refuză să răspundă în faţa comisiilor de control parlamentar pentru acţiunile forţelor de ordine aflate în subordinea ministrului de Interne, Carmen Dan”, a adăugat Ionel Dancă.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a catalogat evenimentele din 10 august, din Piaţa Victoriei, ca fiind o tentativă de lovitură de stat eşuată, catalogând drept iresponsabilă atitudinea preşedintelui Iohannis legat de acele evenimente.

"Eu am văzut o tentative de lovitură de stat eşuată. Asta se vorbea pe reţelele de socializare. Domnule, nu o să mai fie legile justiţiei, dăm noi jos guvernul şi luăm puterea. Ceea ce a făcut Iohannis cu acea postare pe Facebook iresponsabilă din partea unui şef de stat, să descurajezi jandarmii, care au acţionat conform legii, şi tu să inciţi în continuare la violenţă, exact în minutele în care acea fată mai avea puţin şi era linşată de acele brute. Aceia erau oameni, aceia erau paşnici. Tot ce a început Orban, Gorghiu, şi alţi pe la TV, nu au zis nimic că au dat foc, dădeau cu bucăţi din caldarâm. Erau organizaţi, să nu mai stea în primul rând. Să stea în spate cu 4, 5 rânduri, să îi incite şi pe cei din faţă. Deci era organizare paramilitară foarte bine pusă la punct. Eu asta am văzut. O încercare de lovitură de stat", a spus Liviu Dragnea, la Antena 3.

Peste 450 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma violenţelor de pe 10 august din Piaţa Victoriei. Au existat ciocniri dure între anumite grupuri de indivizi şi forţele de ordine, jandarmii susţinând că au fost provocaţi constant şi că nu au putut extrage incitatorii din mulţime.

Procurorii au înregistrat până luni 351 de plângeri împotriva jandarmilor care au intervenit la protestul din 10 august, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Parchetului General. 60 dintre acestea au fost înregistrate luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici