PNL, USR şi PMP au contestat la CCR proiectul de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe

PNL, USR şi PMP au contestat vineri la CCR proiectul de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe, a anunţat partidul prin intermediul unui comunicat de presă.

1802 afișări
Imaginea articolului PNL, USR şi PMP au contestat la CCR proiectul de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe

PNL, USR şi PMP au contestat la CCR proiectul de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe (Imagine: Croitoru Maran/ Foto Mediafax)

Parlamentarii opoziţiei au invocat în sesizare argumentele Consiliului Legislativ.

''Astfel, proiectul depăşeşte limitele stabilite de Constituţie prevăzute la articolul 115, alineatul 1, referitoare la domeniul legilor organice care nu pot face obiectul legii de abilitare a Guvernului. Cu această ocazie, atragem atenţia asupra încercării de dezinformare a liderului PSD, Liviu Dragnea, referitoare la o presupusă 'blocare a activităţii' Guvernului generată de acest demers al PNL. În realitate, Liviu Dragnea se foloseşte de confuzia făcută deseori în spaţiul public între ordonanţele simple şi ordonanţele de urgenţă. Guvernul Dragnea – Grindeanu nu este împiedicat cu nimic să-şi pună în operă iniţiativele dorite prin intermediul ordonanţelor de urgenţă, până la soluţionarea sesizării de către CCR. Nu ne îndoim de faptul că actualul Guvern va folosi acest instrument şi va da dovadă de voinţă politică în acest sens'', se arată într-un comunicat de presă al PNL remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, ordonanţele de urgenţă pot fi emise în baza articolului 115, alineatul 5 din Constituţie, chiar şi în vacanţa parlamentară, fiind necesară doar mobilizarea majorităţii parlamentare PSD-ALDE pentru îndeplinirea procedurilor parlamentare destinate intrării proiectelor în dezbaterea comisiilor de specialitate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici