Pocora: Iniţiativa lui Tăriceanu, încercare disperată a lui Ponta de a opri unificarea dreptei

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat joi pentru MEDIAFAX că initiativa lansată de Călin Popescu-Tăriceanu e o încercare disperată a lui Victor Ponta de a opri unificarea dreptei, ea arătând că aceia care s-au alăturat acestui proiect au ales greşit, urmând a fi asimilaţi de PSD.

400 afișări
Imaginea articolului Pocora: Iniţiativa lui Tăriceanu, încercare disperată a lui Ponta de a opri unificarea dreptei

Cristina Pocora (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

“Anunţul construcţiei unei aşa-zise iniţiative care să reformeze liberalismul nu este altceva decât o nouă rată a trădării, plătită conştiincios PSD de către domnul Călin Popescu-Tăriceanu, în contul funcţiei de preşedinte al Senatului, oferită de partidul-stat. Este, de asemenea, o încercare disperată a lui Victor Ponta de a opri unificarea dreptei, proces care, prin rapiditatea şi seriozitatea sa, dă adevărate coşmaruri socialiştilor în perspectiva viitoarelor alegeri prezidenţiale”, a precizat Pocora.

Ea a arătat că, după încercări repetate şi nereuşite de a destabiliza PNL şi de a rupe partidul, Tăriceanu se vede obligat să se mulţumescă doar cu înfiinţarea unui “Grup de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale”, care nu poate păcăli, însă, pe nimeni.

“Aşa-zisa salvare a liberalismului nu se poate face sub umbrela socialistă. Nu te poţi numi liberal dacă eşti condus de Victor Ponta”, a subliniat Pocora.

Ea a arătat că regretă faptul că Tăriceanu, supus presiunilor venite din partea PSD, a reuşit să atragă în acest joc o serie de colegi din PNL şi să le ofere aşa-zisa şansă de a reveni la putere prin uşa din dos.

“Alăturarea acestor parlamentari demersului lui Tăriceanu reprezintă o alegere greşită, pentru că este evident că acest proiect este unul utopic, neconvingător şi lipsit de finalitate. Acest grup va fi asimilat în cele din urmă de PSD. Nu există nicio îndoială că toţi cei care gravitează acum în jurul domnului Tăriceanu vor ajunge să răspundă şi ei comenzilor politice ale lui Victor Ponta şi Liviu Dragnea”, a mai spus Pocora.

Ea a arătat că nu este prima dată când PNL este supus unei agresiuni şi unei tentative de fragmentare din exterior şi că, precum în alte situaţii similare, PNL va depăşi aceste momente critice şi va ieşi mai întărit.

“PNL este un partid puternic, care a decis să se rupă de tot ceea ce înseamnă metehnele pesediste. (…) În acest moment, construirea unui mare partid de dreapta reprezintă cel mai important proiect al PNL, în scopul cristalizării unui mare pol care să se opună pesedizării României. (…) Adevăraţii liberali sunt în şi alături de PNL şi continuă să lupte pentru formarea unui mare partid de dreapta, astfel să putem oferi o variantă solidă şi puternică socialiştilor care încearcă prin orice mijloace să pună mâna pe toate instituţiile statului“, a mai spus Pocora.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, joi, constituirea Grupului de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale. La acest eveniment au participat şi aproximativ 15 parlamentari PNL.

Între cei prezenţi s-au numărat Daniel Chiţoiu, Daniel Barbu, Viorel Palaşcă, Andrei Gerea, Mihai Stănişoară, Radu Stroe, Ovidiu Silaghi, Sorin Ilieşiu, Graţiela Gavrilescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici