Ponta, primit de vicepreşedintele SUA, Joe Biden. Un grup de români A PROTESTAT la Casa Albă faţă de proiectul Roşia Montană şi exploatarea gazelor de şist. REACŢIA premierului - FOTO

Premierul Victor Ponta a fost primit, la Casa Albă, de vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, pentru o discuţie al cărei principal subiect este Parteneriatul strategic politic şi militar dintre cele două ţări. În timp ce Ponta se afla la Casa Albă, un grup de persoane a afişat în faţa instituţiei pancarte prin care protestează faţă de proiectul Roşia Montană şi a explorării gazelor de şist şi îl acuză pe premier de trădare.

2577 afișări
Imaginea articolului Ponta, primit de vicepreşedintele SUA, Joe Biden. Un grup de români A PROTESTAT la Casa Albă faţă de proiectul Roşia Montană şi exploatarea gazelor de şist. REACŢIA premierului - FOTO

Victor Ponta, Joe Biden (Imagine: gov.ro)

UPDATE 18:40 Protest în faţa Casei Albe, unde este Ponta, faţă de Roşia Montană şi gazele de şist

Un grup de persoane a afişat în faţa Casei Albe pancarte prin care protestează faţă de proiectul Roşia Montană şi a explorării gazelor de şist şi îl acuză pe premierul Victor Ponta de trădare, acţiune desfăşurată în momentul în care Ponta este primit de către vicepreşedintele american, Joe Biden.

Pe pancarte au fost scrise mesajele, în limba română şi engleză, "Ponta traitor" ("trădător" în limba engleză - n.r.), "Save Roşia Montană" ("Salvaţi Roşia Montană"), "Uniţi Salvăm Roşia Montană", "Uniţi Salvăm Munţii Apuseni", "Stop exploatării gazelor de şist".

Protestatarii au spus că sunt originari din judeţul Alba şi trăiesc în prezent în oraşul american Pittsburgh, dar au dorit să vină special la Casa Albă, ştiind că premierul Ponta se va afla acolo, pentru a protesta faţă de proiectul Roşia Montană şi explorarea gazelor de şist.

Ponta, despre protestul la Casa Albă faţă de Roşia Montană şi gaze: Este foarte normal şi democratic

Premierul Victor Ponta a declarat că a aflat că în faţa Casei Albe au fost câteva persoane care au protestat faţă de proiectul Roşia Montană şi a explorării gazelor de şist şi a apreciat că această manifestare este foarte normală şi democratică.

"Am înţeles că au fost trei doamne care au protestat. Este foarte normal şi democratic", a spus Ponta la România TV.

Premierul se află în vizită oficială la Washington, în intervalul 21-23 octombrie.

La finele săptămânii trecute, Ponta a anunţat că se va întâlni, marţi, la Casa Albă, cu vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, pentru o discuţie în care va reafirma Parteneriatul strategic politic şi militar dintre cele două ţări şi va aborda perspectivele de colaborare pentru perioada imediat următoare.

El a precizat că va discuta, miercuri, şi cu reprezentanţi ai Congresului american cu atribuţii privind modificarea legislaţiei care să permită includerea României în programul Visa Waiver de liberalizare a regimului vizelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici