Ponta: Am convingerea că Antonescu a decis să candideze la Preşedinţie din partea opoziţiei. Va avea şi USD prezidenţiabil

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, că are convingerea că liderul PNL Crin Antonescu a luat practic decizia de a candida la Preşediniţie din partea opoziţiei, pentru că până acum candidaţii opoziţiei au câştigat de fiecare dată.

1280 afișări
Imaginea articolului Ponta: Am convingerea că Antonescu a decis să candideze la Preşedinţie din partea opoziţiei. Va avea şi USD prezidenţiabil

Crin Antonescu (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

UPDATE Ponta le-a spus celor din PSD că USD va avea prezidenţiabil dacă Antonescu candidează din opoziţie

Preşedintele PSD, Victor Ponta, le-a spus liderilor PSD, UNPR şi PC reuniţi, joi, la hotelul Rin, că în condiţiile în care Crin Antonescu va candida singur la prezidenţiale, USD va avea un candidat propriu, au precizat surse participante la întâlnire.

În acest context Ponta a arătat că USD va avea şi ea un candidat, respectiv persoana care se va situa cel mai bine în sondajele de opinie şi va avea şanse să câştige Preşedinţia României.

"Vom avea şi noi candidatul nostru, care va fi persoana plasată cel mai bine în sondajele de opinie. Cine crede în Traian Băsescu se înşală", le-a spus Ponta celor prezenţi la reuniune, potrivit unor surse participante.

De asemenea, potrivit Gândul, care citează surse din USL, Victor Ponta a transmis, la întâlnirea cu liderii PSD, PC şi UNPR, un mesaj tranşant: "dacă USD nu câştigă prezidenţialele, riscă opoziţia".

Ponta a ţinut să-şi mobilizeze colegii de alianţă, avertizându-i că "dacă USD nu câştigă alegerile prezidenţiale, scapă cine poate. Se va repeta situaţia din 2005 şi 2010".

"Cred că problema în realitate şi aş vrea să nu ne mai ascundem după vorbe, problema este convingerea şi a mea şi a colegilor mei că domnul Crin Antonescu a luat decizia de a candida (la prezidenţiale n.r.) în opoziţie cu guvernarea, pentru că e mai uşor să critici şi e mai uşor să nu răspunzi de nimic", a precizat Ponta.

El a menţionat că este dezamăgit de această decizie a lui Antonescu şi că şi-ar dori ca până luni să se găsească o soluţie astfel încât USL să meargă înainte.

Ponta a menţionat că îi pare rău că Antonescu a ajuns să decidă să meargă singur la prezidenţiale şi a spus că este gata să dea curs tuturor propunerilor de miniştri făcute de PNL.

Premierul a arătat că dacă Antonescu îi înmânează cele patru propuneri atunci va face imediat şi numirile.

"Vrea domnul Iohannis ministru de Interne, îl numesc ministru de Interne. Vrea să fie vicepremier şi ministru de Finanţe, îl numesc vicepremier şi ministru de Finanţe. Ce să-l mai numim pe Iohannis să zică «Da»?. Că nu m-am mai rugat niciodată de cineva să fie ministru cât m-am rugat de dânsul", a spus Ponta.

El a arătat că la un moment dat această situaţie devine ridicolă şi că s-a ajuns chiar în a exagera cu rugăminţile la adresa lui Iohannis.

Ponta a mai spus răspunzând unei întrebări că PSD nu caută în acest moment un candidat propriu pentru prezidenţiale şi că toţi colegii săi din partid i-au transmis că doresc ca USL să fie menţinut.

Ponta le-a spus celor din PSD că Antonescu va candida la Preşedinţie "din parte opoziţiei" - surse

Preşedintele PSD, Victor Ponta, le-a spus, joi, social-democraţilor reuniţi la hotelul Rin, că liderul PNL Crin Antonescu "şi-a făcut nişte calcule şi va candida la Preşedinţie din partea opoziţiei", au declarat, pentru MEDIAFAX, surse politice.

Potrivit acestor surse, în interiorul reuniunii PSD s-a ţinut un singur discurs, de către Victor Ponta, în timpul căruia au fost proiectate imagini de la Congresul PSD din urmă cu patru ani, când actualul preşedinte al formaţiunii a preluat funcţia.

Ponta le-a spus social-democraţiilor că "în mare, Crin Antonescu şi-a făcut nişte calcule şi va candida la Preşedinţie din partea opoziţiei", au mai declarat sursele.

"Lucrurile stau aşa, şi acum să vedem ce facem", le-a mai spus Ponta social-democraţilor.

Liderii social-democraţi de la centru şi din teritoriu s-au reunit, joi, la hotelul Rin din Capitală, urmând să discute, informal, alături de reprezentanţi ai UNPR şi PC, despre viitorul USL.

Reuniunea este prilejuită de împlinirea a patru ani de când preşedintele PSD Victor Ponta a fost ales în această funcţie de către Congresul Partidului.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat înaintea reuniunii că liderii PSD, PC şi UNPR nu s-au întrunit ca să petreacă, ci pentru a face un bilanţ al celor patru ani de când Ponta a fost ales preşedinte, dar şi pentru a discuta despre viitorul USL.

"Da, suntem cele trei partide PSD, PC şi UNPR. Noi iniţial am hotărât să ne vedem pentru că azi sunt patru ani de la Congres, congresul din 20 februarie 2010. Ulterior ne-am gândit să vină şi colegii din PC şi UNPR, practic e un fel de întâlnire de bilanţ şi sunt discuţii despre europarlamentare şi alte discuţii până la urmă, că nu putem să fim copii, să ne gândim că azi nu vom discuta situaţia din USL", a precizat Dragnea.

El a arătat că nu ştie dacă în cursul reuniunii se vor lua şi decizii, întrucât întâlnirea este una informală, nu statutară.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici