Ponta: Am stabilit Guvernul cu Antonescu, pe drum spre Braşov. Ce le cere premierul desemnat miniştrilor din Cabinetul său

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la evenimentul lansării candidaţilor USL Bistriţa-Năsăud, că a stabilit schema Guvernului în cursul dimineţii, împreună cu Crin Antonescu, pe drum spre Braşov, iar Guvernul pe care îl va propune va fi "cel mai cinstit" pe care România l-a avut.

3519 afișări
Imaginea articolului Ponta: Am stabilit Guvernul cu Antonescu, pe drum spre Braşov. Ce le cere premierul desemnat miniştrilor din Cabinetul său

Victor Ponta şi Crin Antonescu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Victor Ponta s-a adresat persoanelor adunate în Sala Polivalentă din Bistriţa, liberali, social-democraţi şi conservatori, spunând că Guvernul Ungureanu a căzut fiindcă parlamentarii celor trei partide au fost uniţi şi nu s-au lăsat cumpăraţi.

"Nu s-a lăsat niciunul cumpărat, nu a trădat niciunul, nu s-a gândit niciunul că poate e mai bine pentru PSD sau pentru PNL şi PC, pentru Ponta şi Antonescu. Există o singură explicaţie pentru victoria noastră de ieri (vineri - n.r.) şi pentru victoria dumneavoastră la locale şi parlamentare: să fiţi uniţi şi să le arătaţi oamenilor că, pentru ei, treceţi peste tot ce înseamnă interes, orgoliu sau ambiţia dumneavoastră", a declarat Ponta.

El a relatat că are o relaţie extraordinară cu ceilalţi doi copreşedinţi ai USL şi a dat ca exemplu o scenă de sâmbătă dimineaţă.

"Astăzi (sâmbătă - n.r.), de dimineaţă, pe drumul spre Braşov, cu Crin Antonescu, am stabilit schema Guvernului şi chiar şi o mare parte dintre oamenii care vor conduce ministerele. Nu avem nevoie nici de negocieri, nici de târguieli, nici de cine ştie ce proporţii între PSD-PNL-PC. Am făcut această listă cu un singur gând: în următoarele şase luni, Guvernul USL este obligat să fie cel mai competent Guvern pe care l-a avut România şi, mai mult decât orice, cel mai cinstit Guvern pe care l-a avut România", a declarat Victor Ponta.

Premierul desemnat a spus că, pentru el, ca om al legii, cinstea vine chiar şi înaintea competenţei.

"Dacă eşti cinstit, poţi să înveţi, dar degeaba eşti competent dacă vrei să vii într-o funcţie doar ca să furi şi să te îmbogăţeşti. Şi pot să vă garantez, pentru că eu cred că acest Guvern pe care eu îl voi propune Parlamentului şi României va fi, repet, cel mai cinstit Guvern pe care România l-a avut", a subliniat Victor Ponta, în aplauzele celor prezenţi.

El a declarat că este un mare avantaj că USL are o conducere tripartită, formată din el, Crin Antonescu (PNL) şi Daniel Constantin (PC), fiindcă, în felul acesta, pot fi în mai multe locuri şi pot vorbi cu mai mulţi oameni.

"Nu cred că un singur om poate să le ştie pe toate şi că un singur om poate face toate lucrurile în România, dar cred că trei oameni cinstiţi şi trei oameni prieteni pot să vă îndemne pe dumneavoastră, să vă convingă că puteţi să lucraţi împreună pentru binele comunităţii dumneavoastră, pentru binele acestei ţări", a declarat Ponta.

El a afirmat că toată lumea îl întreabă dacă USL va da pensii şi salarii.

"O să facem şi lucrul acesta, dar cel mai important este să le redăm românilor speranţa că, în ţara lor, pot să trăiască, că în ţara lor statul - şi Guvernul - nu este un duşman al lor, ci este un servitor al lor pentru a aplica legile şi a-şi face datoria faţă de ei. Cred că putem să facem lucrul acesta împreună, fiind prieteni, colegi şi crezând în aceleaşi valori", a spus Ponta.

La lansarea candidaţilor USL Bistriţa-Năsăud pentru alegerile locale au participat peste 3.000 de membri ai celor trei partide, între cei prezenţi fiind şi Ioan Rus, Ioan Mircea Paşcu, Nicolae Bănicioiu şi Dan Şova, din partea PSD.

Cu acest prilej au fost prezentaţi toţi candidaţii USL la funcţii de primari, respectiv cei care candidează la funcţii de consilieri locali la Bistriţa şi judeţeni.

Lista noului Guvern va fi făcută publică în 1 mai, a anunţat, sâmbătă, la Braşov, premierul desemnat Victor Ponta, precizând că la Agricultură îl va susţine pe liderul PC Daniel Constantin.

Victor Ponta a spus că speră ca noul guvern să poată fi prezentat Parlamentului în 7 mai.

El nu a dorit să facă publice nume ale viitorilor miniştri, singura dezvăluire fiind pentru Ministerul Agriculturii, unde a spus că îl va susţine pe liderul PC Daniel Constantin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici