Ponta: Băsescu ne-a anunţat că România va depinde în continuare de împrumuturi

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, luni, că anunţul făcut de preşedintele Traian Băsescu referitor la faptul că România va avea un acord de precauţie, de cinci miliarde de euro, echivalează cu faptul că România va depinde în continuare de împrumuturi.

16 afișări
Imaginea articolului Ponta: Băsescu ne-a anunţat că România va depinde în continuare de împrumuturi

Ponta: Băsescu ne-a anunţat că România va depinde în continuare de împrumuturi (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Din păcate, ceea ce ne-a anunţat Traian Băsescu este că, în continuare, Guvernul României nu este în stare să asigure o finanţare corectă a nevoilor ţării şi că vom depinde în continuare de împrumuturi", a spus Ponta.

"Când Traian Băsescu şi Emil Boc vor părăsi funcţiile pe care le au, fiecare român va fi dator FMI sau unor bănci străine cu foarte mulţi euro pe care trebuie să îi dăm din buzunarul nostru, bani care s-au dus în campania electorală a lui Traian Băsescu şi în firmele doamnei Elena Udrea", a mai susţinut Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, că România nu va mai trage ultima tranşă de la FMI, de un miliard de euro, dată fiind evoluţia economică, precizând că va fi trasă doar tranşa de la UE.

Băsescu a anunţat totodată că noul acord cu FMI va fi pe doi ani şi nu va implica finanţare, fiind de tip preventiv, de precauţie, şeful statului menţionând că Fondul şi UE vor ţine la dispoziţia României banii.

Şeful statului a precizat că noul acord cu FMI, BM şi CE va fi de cinci milarde de euro, 3,6 miliarde urmând să provină de la Fond, iar 1,4 miliarde, de la Comisia Europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici