Ponta: Bugetul care va fi adoptat nu este al României, ci al PDL şi al doamnei Udrea

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, la Craiova, că este pentru prima dată când amendamentele la Legea bugetului sunt respinse "doar pentru că au fost propuse de opoziţie", apreciind că bugetul care va fi aprobat în Parlament nu este al României, ci "al PDL şi al doamnei Udrea".

22 afișări
Imaginea articolului Ponta: Bugetul care va fi adoptat nu este al României, ci al PDL şi al doamnei Udrea

Ponta: Bugetul care va fi adoptat nu este al României, ci al PDL şi al doamnei Udrea (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a spus că dezbaterile pe Legea bugetului de stat confirmă că între opoziţie şi putere "nu există niciun fel de dialog în interes naţional".

"Am încercat şi ieri (n.r - marţi), şi alatăieri să îi convingem pe cei de la putere că o parte din amendamentele noastre nu sunt neapărat amendamente social-democrate sau liberale, ci sunt amendamente corecte, ce ţin de interesul ţării. Din păcate, ceea ce se întâmplă la legea bugetului de stat ne confirmă că nu poate exista niciun fel de dialog în interes naţional", a declarat Victor Ponta.

Liderul social-democrat a precizat că, pe actualul proiect de buget, primăriile din România vor fi aduse "aproape de faliment".

"Noi avem amendamente vizavi de finanţe, vizavi de administraţiile locale, care în 2011, pe bugetul actual vor fi aduse aproape în faliment. Nu am găsit niciun fel de înţelegere. E foarte clar că nimeni din Guvern sau din majoritate nu poate nici să gândească, nici să ia vreo decizie", a mai spus Ponta.

Preşedintele PSD consideră că bugetul de stat, care va fi adoptată "în câteva zile", nu este al României, ci al partidului de guvernământ, PDL, şi al "doamnei Udrea".

"Am vorbit şi cu colegii mei, se uită la noi, dau din umeri şi spun că nu li se dă voie, bănuiesc că de la domnul Băsescu şi de la doamna Udrea, să schimbe absolut nimic. E un semn foarte prost. Este pentru prima dată când practic orice idee, doar că a venit din partea opoziţiei, este respinsă. Va fi adoptat, din păcate, în câteva zile un buget care nu e al României, ci al PDL şi al doamnei Udrea, iar noi vom plăti aceste consecinţe", a mai spus Ponta.

Liderul PSD Victor Ponta a ajuns, miercuri, la Craiova, pentru a discuta cu reprezentanţii Biroului Judeţean Permanent, cu aleşi locali şi judeţeni despre "pregătirea alegerilor locale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici